Rizzoli nas je razvalio, a Karnezis dokrajčio

Nogometna reprezentacija BiH nije uspjela savladati Grčku na Bilinom polju u okviru 6. kola kvalifikacija za SP u Rusiji. Završilo je taman onako kako Grcima odgovara i po što su došli, po bod, i jednima i drugima. Sada smo, može se to slobodno reći, četiri kola prije kraja kvalifikacija autsajderi što se plasmana u Rusiju tiče.

Nakon 0:0 protiv Grka na Bilinom polju, više ne zavisimo o svojim rezutatima. Morat ćemo pobjeđivati sve do kraja i nadati se da će Grci kiksati.

Bila je to utakmica baš kakva se i očekivala. Grci su se branili i čekali šansu iz kontre. BiH je napadala, a sve što nije zaustavio sjajni Karnezis na golu Grka i grčka zadnja linija, zaustavio je italijanski sudac Nikoal Rizzoli.

Rizzoli nas je bukvalno razvalio. Od tri ili četiri prilike da svira čini se čiste penale, Rizzoli je svaki puta umjesto duvanja u pištaljku, odmahnuo rukama.

Po svemu sudeći, čim se Nogometni savez BiH riješio Ivice Osima, Faruka Hadžibegića, Dušana Bajevića… i UEFA je krenula po starom. Čeferin, čijim se prijateljstvom hvali prvi čovjek NSBiH Elvedin Begić, večeras nam je poslao Rizzolija, a Italijan, jedan od najboljih sudaca u svijetu, nas je bukvano razvalio, a Karnezis dokrajčio.

Mehmed Baždarević večeras je u vatru gurnuo trojicu igrača koji traže novi klub ovog ljeta, Jajala, Kodru i Đumića. Nije ovo bila utakmica zate namjene.

Narednu utakmicu igramo na Kipru, onom grčkom dijelu, i jasno je kakav nas domaćin čeka. Grci će na megdan Estoniji. Jedino što je zadovoljilo publiku večeras na Bilinom polju bio je Džekin nasrtaj na Manolasa, svog suigrača iz Rome. No, to se ne piše na tabelu.

Related posts