Rezime klubova USK-a

OK BIHAĆ

Narednog vikenda odbojkaši Bihaća u okviru Prve lige FBiH, putuju u Olovo, gdje će ih ugostiti sedmoplasirana ekipa OK Olovo u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva. Inače OK Bihać se nalazi na šestoj poziciji prvenstvene ljestvice.

UOK BIHAĆ

Najbolji plasman i učinak su ostvarile odbojkašice UOK Bihać u natjecanju u okviru Super lige za žene FBiH, koje kraj prvog djela dočekuju sa punim učinkom od devet pobjeda u devet odigranih susreta. Preostaje im gostovanje u posljednjem kolu kod ŽOK Smeč u Lukavcu narednog vikenda.

RK KRAJINA

Nakon jedanaest odigranih kola rukometaši Krajine iz Cazina u okviru Premijer lige BiH, zauzimaju posljednju poziciju na tabeli. Narednog vikenda im preostaje odigravanje posljednjeg kola, prvog dijela prvenstva a idu u goste kod ekipe MRK Zrinjski. Takođe u srijedu 21.12.2016 godine igraju i zaostali susret u Nevesinju. Nadamo se da će u ova dva preostala susreta rukometaši Krajine iz Cazina izvući povoljan rezultat.

ŽRK KRAJINA

Na drugoj strani rukometašice ŽRK Krajina iz Cazina su ostvarile odličan rezultat u okviru Prve lige FBiH, gdje su nakon završetka prvog dijela prvenstva zauzele visoko drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

ŽRK BIHAĆ

Bišćanke su takođe završile svoju polusezonu u okviru Premijer lige BiH, zauzevši predposljednju poziciju sa osvojenih tri boda. Iz jedanaest odigranih susreta ŽRK Bihać je ostvario samo jednu pobjedu i to u posljednjem kolu protiv ŽRK Lokomotive rezultatom 22:21.

RK BIHAĆ

Nažalost rukometaši Bihaća su prvi dio prvenstva završili na posljednjoj, jedanaestoj poziciji sa slijedećim učinkom od deset odigranih susreta, uspjeli su ostvariti samo dvije pobjede a pretrpjeli su čak osam poraza i tako osvojili samo šest bodova. Prvoplasirana ekipa je RK Kakanj sa osvojenih dvadeset i sedam bodova.

KK CAZIN

Odličan uspjeh bilježe i košrakaši Cazina, koji su prvi dio prvenstva završili kao lideri na tabeli A2 Lige FBiH grupa Sjever, sa učinkom od šest odigranih susreta, ostvarili su odličnih pet pobjeda i tek jedan poraz sa osvojenih jedanaest bodova.

KK BIHAĆ

Košarkaši Bihaća su zauzeli petu poziciju A2 Lige FBiH grupa Sjever a preostaje im još jedna gostujuća utakmica sa ekipom KK Litva u Banovićima. Od pet odigranih sureta, bišćani su ostvarili dvije pobjede a pretrpjeli su tri poraza sa osvojenih sedam bodova.

KK ŽELJO 1971

Za razliku od ekipe KK Bihać, ekipa KK Željo 1971 su u pet odigranih susreta pretrpjeli svih pet poraza i nalaze se na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice sa pet osvojenih bodova. Narednog vikenda im preostaje i posljednji susret a ugostit će ih ekipa KK Živinice.

/usksport.ba

Related posts