Renata Behić za Faktor: Galijaševiću smo hrabro rekli “ne”

indexBračni par Behić tvrdi da je situacija koja je dovela do hapšenja gradonačelnika Bihaća zapravo praksa koja već godinama stvara probleme za privrednike u tom gradu

Općinski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću koji je osumnjičen za primanje mita, te njegovom savjetniku Smailu Toromanoviću. potvrdio je za Faktor Adnan Tulić, glasnogovornik Tužilaštva Unsko – Sanskog kantona.

Pritvor nije predložen za drugog gradonačelnikovog savjetnika Jasmina Stamboliju koji je priznao krivično djelo i najvjerovatnije će biti svjedok u postupku protiv njegove supruge Adelaide Galijašević.

Uzimanje mita zbog kojeg su službenici Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona uhapsili gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića je, prema tvrdnjama vlasnika građevinske kompanije koji su prijavili slučaj, bila praksa u odnosima prvog čovjeka Bihaća i tamošnjih privrednika.

– Galijašević je drska osoba i on traži novac od svih, ne samo od nas. Mi smo bili prvi koji su dovoljno ludi i hrabri da mu kažu “ne”. Došla nam je voda pod grlo. Vodimo uglednu firmu i nismo mogli dopustiti da neko glumi kauboja u mojoj kući – izjavila je za Faktor Renata Behić, suvlasnica kompanije “Behić – Sanny Boy”.

faktor.ba

Related posts