Rektor Islamović: Instrukcija Ministarstva ne ugrožava ničija prava

Procedura oko imenovanja tri prorektora i šest dekana na Univerzitetu u Bihaću za sada je na čekanju, jer privremeni Upravni odbor koji je ranije imenovan, nije završio svoje aktivnosti do kraja. Novi Upravni odbor, čije se imenovanje očekuje do kraja mjeseca, trebao bi dati mišljenjena utvrđene liste po raspisanom konkursu kandidata za upravljačka tijela. Potvrdio je to rektor Fadil Islamović.

Procesi oko postavljanja upravljačkih steruktura na Univerzitetu još nisu završeni. Ova visokoškolska ustanova trenutno je bez Upravnog odbora, jer privremenom je istekao mandat prije sedam dana. Kako je kazao rektor Fadil Islamović, privremeni Upravni odbor, svoju zadaću u roku od 90 dana nije završio, te je pred Univerzitetom još puno posla.

Instrukciju, koju je Ministarstvo obrazovanja USK-a donijelo, nije mogao detaljnije komentarisati, ali o ugroženosti prava nekih univerzitetskih profesora, nema ni govora, kaže rekotor Islamović.

Stanje na Univerzitetu nije onakvo kakvim se prikazuje u pojedinim medijima, kazao je rektor. Međutim, kao i u svakoj ustanovi, tako i u ovoj postoje ljudi koji opstruiraju rad.

Rektor se nada da će imenovanjem Upravnog odbora, što prije biti formirana sva upravljačka tijela na Univerzitetu, tako da će svi uočeni nedostaci sa kojima se susreće, biti otklonjeni.

rtvusk

Related posts