Registarsku tablicu platio osam miliona eura!

Indijski biznismen koji živi u Dubaiju na subotnjoj je aukciji izdvojio više od osam miliona eura da bi kupio registarsku tablicu s brojem 5 te zadovoljio svoju kolekcionarsku strast, izvijestio je u nedjelju list Gulf News.

“Obožavam skupljati jedinstvene registarske tablice i vrlo sam ponosan što sam uspio kupiti ovu na kojoj piše D5”, rekao je Balvinder Sahani.

Dodao je da bi bio spreman platiti i više, “recimo 50 ili 100 miliona dolara” da mu je neka registarska tablica “zapela za oko”.

Sahani je vlasnik međunarodne kompanije za promet nekretninama, a pohvalio se da je prošle godine kupio registarsku tablicu s brojem 9 za šest miliona eura.

“Dosad sam skupio deset jedinstvenih registarskih pločica i nadam se da će ih biti još. To je moja strast. Ova s brojem pet ići će na jedan od mojih Rolls Royceova”, kazao je.

Gulf News piše da se na subotnjoj aukciji, koja se organizira svaka dva mjeseca, za razne posebne registarske pločice natjecalo više od 300 zainteresiranih. Nudilo se 80 posebnih brojeva.

Aukcije jedinstvenih registarskih tablica postale su hit među bogatašima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Related posts