Reagovanje na saopštenje GO SBB Bihać

U svom saopštenju, povodom netom održane 2. sjednice Gradskog vijeća Bihać, iznijeli ste niz neistina kojima pokušavate obmanuti javnost grada Bihaća. Svojim diskusijama i stavovima prilikom izbora radnih tijela (komisija) Gradskog vijeća, pokazali ste jasno i nedvosmisleno da imate dvije logike i dvije matematike o jednom te istom pitanju, samo ovisno od toga, jeste li vlast ili ste opozicija. Kada ste bili dio vlasti onda je raspodjela u komisijama bila u skladu sa Statutom, a sada kada ste opozicija, ista takva podjela navodno, nije u skladu sa Statutom Grada Bihaća.

Nakon što ste shvatili da Vašoj stranci neće pripasti broj članova u komisijama, kako ste svojom matematikom i logikom zamislili da bi ste ih se mogli ”dograbiti”, odlučili ste da iznesete ”dušebrižan” prijedlog odluke koji se, ni po Statutu niti po Poslovniku o radu Gradskog vijeća ne može usvojiti, pokazujući time samo lažnu brigu za naše đake – putnike i svoje vlastito neznanje. Nemogućnost donošenja takve odluke potvrđena je uostalom i tumačenjem sekretara Vijeća. Više je nego jasno da ovakvim nastupima želite skrenuti pažnju sa nespornih činjenica da ste sa SDA-om čiji ste polički satelit ostavili ovaj Grad u dubiozi od 50 miliona maraka, među kojima je dug prevoznicima đaka od preko 80 000KM, da ste Dženanu Musi kupili stan koji niste platili ni marke, da ste kupili tri luksuzna auta na kredit za koja niste uplatili ni jednu ratu, da je dug prema Poreskoj upravi preko 600 000KM zbog čega je blokirana cjelokupna pokretna imovima Grada itd, itd. Poznato je da SDP (kao ni druge stranke koje čine većinu u Gradskom vijeću) niti je imao namjeru, niti će biti za odluku kojom bi se đacima-putnicima (koji nemaju materijalne mogućnosti da plaćaju karte), uskratio besplatan prevoz. Svima je jasno da ste, daljnji besplatan prevoz đaka, ugrozili upravo Vi, sa Vašim političkim partnerom SDA, svojim neodgovornim i nezakonitim rasipništvom u vođenju Grada. Mi ćemo uvodenjem racionalnije organizacije prevoza, osigurati da se taj prevoz. ne ukida i da i dalje bude besplata upravo zbog te djece!
Ovim putem Vam poručujemo, da građani grada Bihaća očekuju od svih vijećnika, pa i Vas bez obzira što ste opozicija, političko djelovanje usmjereno na uređenju i izgradnji grada Bihaća u kojem ćemo svi, a naročito djeca ovog Grada, bolje i sretnije živjeti. Za to će nesporno trebati dosta snage i hrabrosti, iskrenog žrtvovanja i političke mudrosti i tu gospodo, mjesta za politikanstvo jednostavno – nema!
PRESS SLUŽBA
GO SDP BiH Bihać

Related posts