Razlog pucnjave u Cazinu: Brata učinio invalidom zbog novčanog duga

U nedjelju navečer desio se nesvakidašnji incident u porodici Muminović, o kojem smo pisali na portalu. Razgovarali smo sa suprugom, upucanog brata ,Pašage, te nam je ista, otkrila misteriju ovog događaja.

U cazinskom naselju Puškari, 06.11.2016. godine, u 19:30 nakon žestoke svađe i prepirke između 2 lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja gdje je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede, a lice koje je pucalo iz pištolja lišeno je slobode.

Za portal cazin.net izjavu je dala supruga upucanog lica, Medija Muminović. Saznajemo pojedinosti ovog nemilog događaja.

Naime, Medija (1969.), supruga upucanog Muminović Pašage (1951.), tvrdi da je razlog svađe supruga i njegovog brata Ešefa (1964.), zapravonovčani dug u iznosu od 10.000 KM koji je njen djever dugovao svom bratu već dugi niz godina. Njen suprug Pašaga i ona su u par navrata pokušali vratiti dio tog duga jer im je novac bio potreban, ali je svaki pokušaj bio uzaludan. Tog dana, nakon posjete TC “Bingo” sa svojim suprugom i 4-godišnjim sinom krenuli su kod djevera Ešefa, kako bi ga još jednom zamolili, da im pokuša vratiti bar dio novca koji im duguje.

“Stali smo autom na cestu pred Ešefovom kućom. Muž i dijete su mi ostali u autu, a ja sam otišla na vrata i pozvonila. Izišao je Ešef. Pozdravila sam se, i rekla da nisam došla da se svađamo, a Ešef je, vidno uzrujan mojim dolaskom, izvadio pištolj iz pasa.” – prisjeća se Medija, u razgovoru za portal cazin.net.

Nakon što je vidjela pištolj u Ešefovim rukama, Medija je potrčala prema autu, u kojem su bili njen suprug i sin. Ešef ju je sustigao kod auta i kako kaže: “uhvatio me za kosu i udarao tri puta glavom od haubu, a onda mi je uperio pištolj u čelo. Ešefe pucaj, spremna sam poginuti ali zapamti da imam dijete, eno ga u autu.”

Njen suprug Pašaga, u tom trenutku, krenuo je izići iz auta kako bi reagovao na situaciju, ali je Ešef nasrnuo na njega prije nego li je ikako izišao. “Kroz otvorena vrata, sa jednom Pašaginom nogom izbačenom van, Ešef je svom bratu pucao u noge i tom prilikom ispucao 5 metaka u predjelu koljena. Moj Pašaga je pao pod volan, a Ešef ga je izvukao iz auta i nastavio mu pucati u noge, dok god nije potrošio još jedan spremnik metaka. Kada više nije imao metaka, stavio je pištolj za pas i nastavio ga udarati nogama. Svjesno je pucao. Svjesno ga je udarao. Nije išao da ga ubije. Jer da jest, mogao je to učiniti jednim metkom u glavu. Htio ga je napraviti invalidom.“- zaključuje, supruga upucanog Pašage.

Dok se Medijin djever fizički obračunavao sa njenim suprugom, pozvala je policiju i prijavila ubistvo. Jer je, kako kaže, on već bio u besvijestnom stanju i “mislila sam da je mrtav.”

“Nakon dojave, na lice mjesta uputili smo patrole policije Policijske stanice Cazin. U dvorištu porodične kuće zatekli su lice M.E., kojeg su lišili slobode, te su kod istog pronašli i privremeno oduzeli vatreno oružje pištolj marke „CZ“ cal.7,65 mm. Također policijski službenici su u dvorištu zatekli i lice M. P. koji je imao vidne povrede u predjelu nogu, te je službenim vozilom od strane patrole policije prevezen u Zdravstvenu ustanovu „Dom zdravlja“ Cazin, gdje mu je od strane liječnika ukazana liječnička pomoć i konstatovano da povrijeđeni ima više ustrijelnih rana u predjelu nogu nanesenih upotrebom vatrenog oružja, nakon čega je prevezen u Zdravstvenu ustanovu Kantonalnu bolnicu „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, kod kojeg su od strane dežurnog liječnika konstatovane teške tjelesne povrede.dao je saopćenje za portal portparol MUP-a USK.” .

U ponedjeljak ujutro u Policijskoj stanici Cazin, Medija je dala izjavu kao svjedok, i učesnik događaja. A potom su istog dana službenici Policijske stanice Cazin obavili pretres njene kuće, kojim su htjeli utvrditi eventualno posjedovanje vatrenog oružja od strane upucanog brata Pašage.

Medija, u razgovoru , navodi da je supruga njenog djevera dobra žena s kojom nikada nije imala problema. Ešef Muminović sa svojom suprugom ima dvoje djece, dva maloljetna sina, koji pohađaju osnovnu školu. Ističe da, su njih troje bili u kući dok se u njihovom dvorištu odvijao ovaj događaj, ali da nisu izlazili vani.

Dodaje. “Trenutno sam sama u kući sa svojim djetetom, ne spavam nikako, ne smijem zaspati jer živim u strahu. Dok ćuko lane, bojim se da nije on.”

Za zdravstveno stanje Pašage Muminovića doktori već sada, pretpostavljaju da će ostati nepokretan. Od ostalih povreda zabilježeni su lomovi vilice, dva rebra, i napuknuće trećeg. U ponedjeljak će biti upućen za Tuzlu gdje će mu u Domu zdravlja izvršiti operaciju vilice. Kod Medije Muminović nakon liječničke pretrage nisu zabilježeni lomovi, već podlijevi krvi, iznad desnog uha, u predjelu glave.

Nakon kriminalističke istrage i obrade osumnjičenog lica Muminović Ešefa, protiv istog će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 166. „Ubistvo“, u vezi sa članom 28. „Pokušaj“. Trenutno, Ešef je u pritvoru u Bihaću.

Za kraj razgovora za naš portal, Medija kroz suze navodi: “Da dragi Allah da, da moj čovjek ostane živ, a ako i ne može hodati, ako će biti u kolicima, ja sam spremna njega služiti.”

Related posts