RASULO DEMOKRATSKE FRONTE NA SVIM FRONTOVIMA: Iz članstva isključena još dva vijećnika, raspušten Odbor u Velikoj Kladuši

Predsjedništvo Demokratske fronte je danas isključilo iz članstva Envera Pehlića i Refiku Purić, vijećnike u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

„Po primitku informacije i nakon obavljenih provjera ustanovili smo da su se ta dva vijećnika priključila većini koju predvode Laburisti Fikreta Abdića, a jedan od njih, Enver Pehlić, čak je i izabran za dopredsjedavajućeg OV Velika Kladuša.

Time su naši bivši članovi i vijećnici u potpunosti ignorisali vrlo jasan stav i instrukcije DF-a o koalicijama, u kojima je više puta istim vijećnicima rečeno da nikakvog koaliranja sa Fikretom Abdićem-nema, te na taj način nanijeli težak udarac i Demokratskoj fronti i našim članovima i simpatizerima u ovom gradu”, navodi se u saopćenju DF-a, uz napomenu kako je posrijedi izdaja birača koji su isključenim vijećnicima ukazali povjerenje glasajući za njih.

Danas je Predsjedništvo te stranke raspustilo i Općinski odbor DF-a u Velikoj Kladuši.

Jučer su, podsjetimo, na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, vijećnici Demokratske fronte Srđan Srdić i Adem Olovčić napustili stranku i prešli u nezavisne vijećnike.

U Novom Sarajevu Demokratska fronta, od šest osvojenih mandata, sada ima četiri vijećnika.

Prethodno su u sarajevskoj Općini Centar tri člana DF-a izbačena iz stranke, da bi kasnije podržali većinu koju čine SDA i SBB.

slobodna-bosna.ba

Related posts