Ramiza Šarića u zatvoru zaklao žiletom dvostruki ubica

Osuđenik Ramiz Šarić (34) ubijen je danas u Kazneno popravnom zatvoru “Padinska skela” u Srbiji, javlja Blic.

Kako se nezvanično saznaje njega je izbo drugi zatvorenik Marko Jovanović (27) u predjelu vrata, i Šarić je preminuo na licu mjesta.

Marko Jovanović osuđen je 2013. godine u Nišu na 40 godina zatvora za dvostruko ubistvo u niškom naselju Duvanište u oktobru 2010. godine.

Marko je tada smrtonosne povrede nanio nožem Danijeli Jovanović (27) i Aleksandru Kitanoviću (23) i izrečena mu je maksimalna kazna predviđena zakonom.

Povodom incidenta oglasila se i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, koja je potvrdila da je do ubistva došlo.
Marko Jovanović (27) bio je osuđen za ubistvo djevojke i mladića u Nišu

– Osuđenik M.J. oduzeo je život osuđeniku R.Š. sa kojim je protekla dva mjeseca dijelio sobu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu. Incident se dogodio tokom noći, u srijedu, 21. decembra 2016. godine, žiletom iz „Bik“ brijača. M.J. se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu po pravosnažnoj presudi od 40 godina za krivično djelo teško ubistvo. R.Š., višestruki povratnik, je u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu izdržavao kaznu od blizu pet godina zbog više krivičnih djela teške krađe. Na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Beogradu nalazio se zbog neprilagođenog ponašanja koje je pokazivao u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici gdje je bio primarno upućen – navodi se u saopštenju.

Kako su mediji u Srbiji ranije pisali, Jovanović je bivšu djevojku Danijelu, sa kojom se zabavljao godinu i po dana, ubio u zgradi u kojoj je živjela.

Ubica Danijelu sačekao sakriven iza ugla u hodniku na prvom spratu zgrade, kod lifta, i da je kada je ona pošla da otključa vrata, pritrčao i izbo je nožem u grudi i stomak. Prema riječima Danijelinog oca Slavoljuba nakon toga je pozvonio na susjedna vrata Kitanovića, pozvao Aleksandra da izađe i tada izbo i njega.

– Komšiju Acu je ubio bez ikakvog razloga. On i Danijela su odrasli zajedno, ali se nisu mnogo družili. Aca je imao djevojku i svoje društvo. Kao prve komšije i oni su prijavljivali policiji kada je Danijelin bivši momak dolazio do stana i uzmemiravao je jer se čula galama i povici – rekao je ranije Slavoljub za Blic.

Related posts