Radni sastanak premijera USK i gradonačelnika Bihaća

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća održali su danas radni sastanak na kojem su precizirali zajedničke aktivnosti kantonalne i gradske vlasti s ciljem unaprijeđenja unaprijeđenja provrednog i društvenog razvoja Grada Bihaća.

– Saradnja sa lokalnim zajednicama mora biti intenzivna i ključni je element u planiranju prioriteta razvoja, a Kanton će partnerski raditi na pripremi i realizaciji ključnih projekata, potvrdio je premijer Rošić opredjeljenje Vlade USK da pomaže razvoj Grada Bihaća i općina u sastavu USK, s ciljem sveukupnog razvoja ovog dijela BiH.

Na sastanku je dogovoren zajednički nastup prema višim nivoima vlasti u BiH kad su u pitanju kapitalni infrastrukturni projekti. Kantonalni premijer informisao je gradonačelnika Bihaća o nedavnom radnom posjetu Vladi F BiH gdje je, u razgovoru sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem, kandidovao projekte od interesa za razvoj Bihaća i općina USK.

Gradonačelnik Fazlić predložio je formiranje zajedničkih timova gradske i kantonalne vlasti koji će raditi na pripremi kvalitetnih programa za koje postoji interes ozbiljnih investitora.

Related posts