Radio s ocem, pa otišao da se okupa i nije izronio

Branimir Nikolić (16) iz Zmajeva u Srbiji udavio se jučer popodne u Jegričkom kanalu, na sistemu kanala Dunav-Tisa-Dunav u Zmajevu kod Vrbasa.

Nakon više od dva sata potrage ronioci Žandarmerije izvadili su njegovo beživotno tijelo iz vode.

U porodici Nikolić velika tuga. Na samo kilometar od kućice u kojoj žive bez struje i vode izgubili su najstarije od sedmoro djece. Najmlađe ima samo devet meseci, javlja Kurir.

Dječak je nekoliko trenutaka prije nego što će se utopiti, biciklom došao do Jegričke da se okupa i osvježi. Odmah je, onako vruć skočio u vodu i više nije isplivao. Kad su vidjeli šta se dešava, kupači na obali odmah su obavijestili Branimirovog oca, a zatim su alarmirali i policiju.

– Biciklom je sa još nekoliko drugara otišao do kanala, a prethodno je sa mnom radio, čistili smo pasulj. Bio je izuzetno vrijedan i dobar sin, često je radio sa mnom i pomagao u kući – skupio je snage da prozbori otac Brane Nikolić.

Branimir je, kažu oni koji su ga poznavali, bio dobar plivač, ali je jučer u vodu ušao a da se prethodno nije pokvasio, te se pretpostavlja da mu je zbog toga zatajilo srce.
Tijelo nesretnog dječaka odnijeto je u Institut za sudsku medicinu, gdje će se utvrditi tačan uzrok smrti.

 

Related posts