Racija na techno partyju na Vlašiću: Privedeno 18 osoba, pronađeni spid, ekstazi, heroin….

Policija Srednjobosanskog kantona upala je sinoć na techno party u jednom objektu na Vlašiću, gdje je kod čak 18 osoba pronašla i oduzela razne vrste narkotika.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a SBK, akcija je izvedena kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić- Babanovac i omogućio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju.

Racija je izvedena u ugostiteljskom objektu “Pivnica Vlašić”, nakon prikupljenih saznanja da se održava spomenuti techno party, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga.

– Pregledom objekta i prisutnih osoba, kojih je u objektu je bilo 100-tinjak, kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga i to heroin, spid, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruvete – kaže portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan.

Pronađena droga je tržišne vrijednosti nekoliko hiljada KM, a osobe kod kojih je pronađena droga su privedene i saslušane, te će po završetku kriminalističke obrade protiv njih biti podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

– Osobe koje su privedene su sa područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka, Busovače i Travnika – kaže Prohan.

Dodaje da je zanimljivo napomenuti da je objekat prošle sedmice zapečaćen prilikom zajedničkih aktivnosti policije i inspekcije, ali da su korisnici prostora povrijedili zapečaćeni prostor, zatamnili prozore i stavili natpis “privatna zabava”.

U sinoćnjoj akciji učestvovali su i inspektori Službe za strance – terenski ured Travnik, te službenici inspekcijskih organa Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona. Objekat je ponovo zapečaćen, a protiv odgovornih osoba, koji su povrijedili zapečaćeni prostor, policija će podnijeti izvještaj i za počinjenje ovog krivičnog djela. – piše faktor.ba

Related posts