Puško usijao atmosferu i nadmašio očekivanja

Nakon nekoliko najava o gostovanju Nermina Puškara, sinoć je održan koncert, u prepunoj sali Kulturnog centra u Cazinu.

Puna sala, dobra muzika, vrhunska zabava, još bolji i harmoničniji zvuk, elementi su sinoćnjeg spektakla u Cazinu. Koncert je bio i više nego pravo osvježenje za našu kulturnu scenu i društveni život u gradu. Cazinjani, ali i ljubitelji domaćeg rock'n'rolla iz drugih gradova Krajine došli da poslušaju domaćeg glasovnog i instrumentalnog virtuoza Nermina Puškara te da uživaju u njegovim starim i novim hitovima.

Publika je od prve do zadnje minute koncerta pjevala s Puškom kako stare, tako i pjesme s novog albuma, što dokazuje koliko je Puškina muzika prisutna kako na sceni tako i u životima njegovih sugrađana, regionu ali i na svjetskoj muzičkoj sceni.

Za portal Cazin.NET, naši vjerni čitatelji izjavili su svoje utiske, te nam poslali svoje fotografije koje možete pogledati u prilogu.

– “Večerašnji koncert budi sjećanja na neka bolja i ljepša vremena u ovom gradu. Divan je osjećaj vidjeti poznatu čaršijsku raju na jednom mjestu i slušati odličnu muziku. A uz pjevača kao što je Puško, provod je zagarantovan.”

– “Bilo mi je baš lijepo vidjeti sve generacije na jednom mjestu, od onih najstarijih preko onih koji su sa Puškom stvarali muziku, do onih vrlo mladih, koji tek sada kreću u svijet muzike. Svi smo bili rasplesani, raspjevani, nasmijani i dobro raspoloženi. Puško je pjevao hitove, a i mi sa njim. Bilo bi super kada bismo imali više ovakvih dešavanja u gradu. Fali nam više svirki, kulturnih manifestacija, predstava i dobre umjetnosti. Bilo bi dobro kada bi naši nadležni malo više pažnje posvetili nama mlađima i našim potrebama. Treba poštovati tradiciju i treba njegovati sve ono naše starinsko, ali treba i nama mladima dati elana i želje da ostanemo u Cazinu. Sinoć sam se opet osjetila živom i treba nam još ovakvih svirki, šteta bi bilo da svi odemo iz našeg grada, jer ima on dušu.”

– “Nermin Puškar je sa svojim odlično uštimanim bendom uspio prenijeti zvuk svojih albuma, tako da su pjesme uživo zvučale još intenzivnije i iskrenije, što je i sama publika pokazala, od trenutka otvorenja koncerta do zadnje stvari, publika je zajedno sa bendom otpjevala kompletan repertoar.”

– “Ono što nam u našem gradu nedostaje, Puško nam je sinoć draga srca pružio. Osjetili smo svi u publici koliko on voli svoj Cazin, svoje Cazinjane i koliko mu znači pjevati u svom gradu za svoje prijatelje. Odlična atmosfera vladala je cijelo vrijeme. Usijana publika i usijaniji Puško pokazali su da Cazin cijeni kvalitetnu muziku. Kada je koncert završio, učinilo mi se da je trajao 5 minuta. U dobrom društvu vrijeme brzo proleti.”

Po završetku koncerta, Nermin Puškar se Cazinjanima zahvalio na dobroj atmosferi vrativši se na binu. Odsvirao je pjesmu “Cazin grade moj” koju su zajedno s njim pjevali svi prisutni.

Related posts