Pronađen zasad marihuane u V.Kladuši: Uzgajivači bježeći od policije za sobom ostavili dokumente

Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši u srijedu u 9 sati telefonom je prijavljeno da se u naselju Kudići, tačnije u šumi, nalazi sumnjivo motorno vozilo VW Golf 2.

Na lice mjesta izašla je patrola, a policajci su na navedenoj lokaciji uočili tri nepoznate osobe koja su bile obučene u maskirne uniforme. Kada su uočili policajce, osobe u maskirnim uniformama dale su se u bijeg.

Pregledom vozila koje je ostalo na licu mjesta pronađen je jedan ruksak u kojem se nalazilo 76 komada manjih pvc saksija, dva metalna ašova, jedna pvc boca sa špricom, dva mobilna telefona marke Nokia, lična karta na ime N. R. i saobraćajna dozvola na ime S. R..

U jednoj od navedenih saksija nalazili su se komadi listova koji izgledom asociraju marihuanu. Nakon izvršenog uviđaja svi navedeni predmeti kao i vozilo prevezeni su prostorije policijske stanice Velika Kladuša radi dalje istrage krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopćenju MUP-a USK.

U 22,30 sati pronađen je i uhapšen N. R. (1993) iz mjesta Johovica, općina Velika Kladuša te je zadržan radi dalje kriminalističke obrade.

U nastavku kriminalističke istrage jučer je uhapšen i M. H. (1979) i R. Č (1990), obojica rođeni u Velikoj Kladuši.

Pretresom šireg lica mjesta u mjestu Kudići, u dijelu visoke šume i niskog rastinja pronađenu su tri preuređene parcele sa zasadom od 116 komada marihuane. Policija će nastaviti istragu.

(Faktor.ba)

Related posts