Promocija diplomanata Visoke zdravstvene škole

U amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću danas je upriličena promocija 21. generacije diplomanata Visoke zdravstvene škole, na kojoj su promovisani bachelori zdravstva na smjerovima sestrinstvo, ekološko-sanitarno i sanitarno inženjerstvo, te diplomirane medicinske sestre-tehničari.

Akademska zajednica u Unsko-sanskom kantonu od danas je bogatija za 124 diplomanta Visoke zdravstvene škole, 78 bachelora zdravstva, smjer sestrinstvo, 25 bachelora smjera sanitarno inženjerstvo, sedam bachelora – ekološko sanitarnih inžinjera, te 10 diplomiranih medicinskih sestara-tehničara. Promociju diplomanata uveličali su svojim prisustvom brojni roditelji i rodbina.

Prisutnim su se prigodnim riječima obratili i v.d. rektora Univerziteta u Bihaću Fadil Islamović, te predstavnica Ministarstva obrazovanja u Vladi USK-a Albijana Trnavci.

Diplomantima s najvećim prosjekom ocjena, Azri Tahirović na Odsjeku sanitarno inženjerstvo, te Jasmini Samardžić na Odsjeku sestrinstvo uručene su nagrade i priznanja.

Related posts