Prognoza vremena: Oba dana vikenda bit će kiše

Jutros je Bjelašnica najhladnija sa minus 3 stepena , dok je najviša temperatura izmjerena u Neumu, 10 stepeni Celzijusa

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama će biti magle. Ujutro slaba kiša na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar prijepodne slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Poslijepodne vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 15 do 18 stepeni Celzijusa.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Od sredine dana pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne i u ostatku zemlje će biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar prije podne umjerene jačine južnog smjera. Poslijepodne i u noći na nedjelju očekuje se jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni Celzijusa.

U nedjelju oblačno i vjetrovito. Tokom cijelog dana kiša i pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, rijeđe u Krajini i centralnim područjima. Poslije podne i krajem dana prolazno će biti kiše u cijeloj zemlji. Tokom cijelog dana jako jugo sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepeni Celzijusa.

(Faktor.ba)

Related posts