Produžen rad na izdavanju ličnih dokumenata i dodatni šalteri za usluge građanima u Cazinu

Premijer USK Husein Rošić i ministar unutarnjih poslova Ervin Bibanović boravili su danas u radnoj posjeti Policijskoj upravi u Cazinu, na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata građanima.

Premijeru i ministru, u Cazinu se pridružio i vijećnik Općinskog vijeća Almin Handanagić koji je, u ime građana Cazina, ukazao novoimenovanim članovima izvršne vlasti Kantona, na problem sa kojim se svakodnevno suočavaju Cazinjani. Naime, evidentna je bila potreba efikasnije organizovati rad na lokacijama gdje se izdaju lična dokumenta. U posljednje vrijeme, zbog skučenosti prostori, Cazinjani su svakodnevno prinuđeni čekati u redovima koji su sezali van zgrade u kojoj se vrši izdavanje isprava.

Sa šeficom odjeljenja CIPS, uz saglasnost radnika danas je dogovoreno da se radno vrijeme produži za sat i pol, a MUP USK i Vlada Kantona osigurat će, u najskorije vrijeme, uspostavljanje dva dodatna šaltera, da bi se građanima skratilo vrijeme čekanja da im se pruži usluga. Zaposlenici su pristali da odgode i godišnje odmore u vrijeme pojačane potrebe za radom u ovom odjeljenju te su im članovi delegacije zahvalili na iskazanom razumijevanju, u korist sugrađana.

Related posts