Priča Pere Gudelja: Magija ga povela u smrt, sadaka ga spasila

Vijest da se ponovo oženio jedan od najomiljenijih i najuspješnijih biznismena u BiH, Pero Gudelj mnoge je ljude iskrenog srca obradovala.

Čestitke su pristizale sa svih strana, kako mladencima, Peri Gudelju i izabranici Ruži Marković.

Podsjećanja radi, Pero je početkom avgusta prošle godine pokušao izvršiti samoubistvo. S ovim dobroćudnim veseljakom i uspješnim binismenom, tih je dana suosjećala i tugovala čitava BiH.

Nije bilo medija a da nije budno pratio dešavanja oko preživljavanja vlasnika trgovačkog lanca FIS. I Aura je slučaj budno pratila.

Podsjećanja radi, tada je poznata bh. vidovnjakinja i iscjeliteljka Kada Radetinac kazala sljedeće:

“Privrednik Pero Gudelj, poznat kao vlasnik kompanije FIS i veliki zaljubljenik u harmoniku – velika je dobričina. Ambiciozan je čovjek, iznimno briljantnog poslovnog uma. Sjajan je to čovjek, veliki i skreni humanitarac.

Samoranjavanje koje je počinio – nije uradio pri čistoj svijesti. Ponijele su ga mračne sile i to sile koje dolaze od najbližih. Spasila ga je sadaka. Preciznija od ovog ne želim biti.

Uz svu svoju dobrotu, ima Pero oko sebe jako puno ljubomornih duša. Nažalost, veliki je emotivac, a takvi ljudi privlače lako na sebe crnu magiju, tuđu negativnost koja se u ovom slučaju stvorila, izrodila i na koncu reflektovala iz ljubomore, zavist.

No, definitivno vidim ubrzani Perin oporavak i takođe, vidim da više neće dizati na sebe ruku. Vidim takođe da se neće pomiriti sa suprugom. Moja poruka – savjet Peri je: Ne osvrći se nazad. Nije bitno šta je bilo. Samo idi naprijed, ne misli ni za ženom niti za čim drugim. Samo tako će se uspjeti izboriti sa svim nedaćama.”

“U Auri broj 283, ukratko sam se osvrnula na slučaj privrednika Peru Gudelja, harmonikaša i vlasnika kompanije FIS. Tada sam kazala kako samoranjavanje koje je počinio – nije uradio pri čistoj svijesti. Ponijele su ga mračne sile i to sile koje dolaze od najbližih. Spasila ga je sadaka.

U intervjuu koji je dao Večernjem listu, Pero je nedavno, između ostalog, izjavio: “Zaista ne znam zašto sam ovo sebi učinio. Sve se dogodilo u hipu, bez ikakvih prethodnih razmišljanja i planiranja takvoga čina. Nisam u tom trenutku razmišljao ni o porodici, ni o FIS-u. Razmišljao sam satima i danima i došao do spoznaje da sam to učinio potpuno nesvjesno, kao da je, tada, netko sa mnom dirigirao”.

– Ovime je Pero samo potvrdio moje riječi, od A do Ž. Dodala bih još i ovo; Peru je spasila njegova plemenita duša, humanost i sadaka. Kurbani koje je nesebično dijelio mnogima, uglavnom svojim uposlenicima, odigrali su ključnu ulogu.

– Peri inače predviđam veliki uspjeh, čovjek je to sa otvorenom rukom i velikim srcem, no, na njemu ima još uvijek dosta blokada. Najveća blokada mu leži na srcu i emocijama. Oko njega su mnoge žene, ali ih Pero ne primjećuje. Ove blokade i još mnoge druge Pero će morati skinuti sa sebe, samo, koliko ja vidim, sad zasad se obraća pogrešnim ljudima koji mu ne mogu pomoći – kaže Kada.

U još jednom navratu, (Aura broj 299, 11. april 2016.) komentirajući veze i brakove brojnih poznatih ličnosti, Kada se dotakla Gudelja. Razotkrivajući u kojim to vezama cvjeta ljubav, a u kojima magija te koji će brakovi opstati, a kojima je rok trajanja kratak – kada je rekla: On ponovo živi život. Sad će još biti uspješniji nego je bio.

Komentirajući danas svoja predviđanja hronološki poredana, Kada je za portal aura.ba izjavila sljedeće: Meni je jako drago da se on izvukao iz krize u koju je bio upao. Isprva je bilo dosta rizično, rađena mu je magija ali on je dobar čovjek i njegova je dobrota ali i sadaka koju dijeli nesebično, bila jača od magije koju su mu pakovali njegovi najbliži. Ružina ljubav ga je preporodila. Kako je vrijeme odmicalo, njemu je sve bolje bilo pa sma ja u aprilu već vidjela novu ljubav i brak.

Vidim da ova ljubav nije iz koristi, ona je jako dobro i bez njega živjela u Njemačkoj. Ruža će ga usrećiti, kao i on nju. Iskrena je ovo ljubav koju ništa neće moći narušiti. Nema više razvoda ni dizanja ruke na sebe. Takođe, moram Peri čestitati na izboru, Ruža je sjajna domaćica, lijepa je, draga, emotivna, pozitivna. Ona je u njemu prepoznala dobru dušu i svojom mu je dobrotom i ljubavlju skinula velike nevolje i zlo koje se bilo nadvilo nad njega – tvrdi Kada.

avaz.ba

Related posts