Prešućena pucnjava kod Čapljine: Pokušan atentat na Dragana Čovića?

Prije mjesec dana u blizini Čapljine pucano je na automobil u kojem se nalazio Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i član predsjedništva BiH, tvrdi novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

“Čović je bio sam u automobilu u trenutku kada je na njega pucano iz malokalibarskog oružja. Pogođen je automobil”, izvještava Vasković pozivajući se na svoje izvore.

Prema tvrdanjama Vaskovićevih izvora, Čović nije pokušaj atentata – oružani napad prijavio nijednoj instituciji, već je obavijestio o tome nekolicinu svojih najbližih saradnika.

Zajedno su donijeli odluku da se o napadu ćuti, da se demantuju sve informacije o njemu i tako prikrije cijeli slučaj, kao da se nije ni desio.

“Moguće je sasvim da su nepoznati napadači imali namjeru da oružanim atakom na Čovića, u kojem on nije povrijeđen, pošalju određenu poruku/opomenu, ali o čemu, to je u ovom trenutku teško precizirati. Čović se vrlo uplašio i realno je da on tačno zna ko stoji iza napada, kao što je realno i da neće o tome reći ni riječi”, tvrde Vaskovićevi izvori.

Informacija o pokušaju napada na Čovića potvrđena je Vaskoviću, kako tvrdi,  iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.

fokus.ba

Related posts