Premier League World posjetio Sanski Most i snimio reportažu o Aldinu Karabegu

Mladi Bosanac Aldin Karabeg zaintrigirao je englesku javnost nakon što je poslao 92 pisma engleskim klubovima i pitao ih zašto treba navijati za njih. Sve je rezultiralo njegovim odlaskom u Everton gdje se upoznao sa Muhamedom Bešićem, a Premier League World je snimio reportažu o Karabegu čime je napravio veliku promociju Bosne i Hercegovine.

Karabeg je za Premier League World govorio o ratu, o životu u BiH i odnosu Bosanaca i Hercegovaca prema fudbalu. Sve je govorio na tečnom engleskom jeziku dok su se u pozadini redali kadrovi Sanskog Mosta. Sjajna promocija za mladog momka i cijelu BiH.

Premier League World je jedna od emisija koje svake sedmice služe kao najava za predstojeće kolo Premiershipa i teme koje se obrađuju u ovoj emisiji uglavnom su vezane za navijače, ali i za bivše igrače Premiershipa.

U emisiji u kojoj je priređena reportaža o Aldinu Karabegu, također je urađen i prilog o bivšem igraču Real Madrida, Arsenala i Rome Juliju Baptisti što dovoljno govori o veličini sadržaja. Kada se svemu tome doda i podatak da Premier League World emituju ugledne TV kuće poput BT Sporta i Sky Sportsa, onda je jasno kakvu je promociju imao Aldin Karabeg, a samim tim i Sanski Most te Bosna i Hercegovina.

Sve je počelo kada je Karabeg poslao 92 pisma za 92 engleska kluba sa pitanjem “zašto treba navijati za njih”. Dobio je 10 odgovora, a na kraju je izabrao Everton. Najprije mu se videoporukom javio bosanskohercegovački reprezentativac i veznjak Evertona Muhamed Bešić, a zatim je uslijedio odlazak na Otok i posjeta Evertonu. Karabeg je bio na tribinama Goodison Parka tokom ligaške utakmice između Evertona i Crystal Palacea okončane rezultatom 1:1.

Cijelu emisiju Premier League World, koja je služila kao najava za 9. kolo Premiershipa, možete pogledati na ovom linku.

klix.ba

Related posts