Pregazio ga kombajn: Mojih 160 kilograma spasilo mi je život

Zvonku Zagrađaninu iz Vrbe kod Kraljeva (Srbija) točak kombajna prešao je preko tijela dok je pokušavao da ga pokrene, nakon što je mašina stala u polju. Točak mu je prešao preko lijevog ramena i stomaka, a preživio je, kako sam kaže, samo zahvaljujući svojoj težini od 160 kilograma.

Zvonko je toga dana kombajnom brao kukuruz u polju, ali je on usljed kvara stao. Zbog toga je Zvonko morao da legne ispod jedanaest tona gvožđa kako bi pokušao da otkloni kvar i slučajno ga je pokrenuo.

– Trenutak nepažnje bio je dovoljan da rukom slučajno pokrenem agregat. Kombajn je tada krenuo i točak mi je prešao preko tijela. Prvo preko lijevog ramena, stomaka i onda preko kuka. Nisam znao šta me snašlo, a da nije bio moj šurak u kabini da ga zaustavi, freza bi naišla ne mene i cijelog bi me isjekla – kazao je Zvonko u svojoj ispovijesti za beogradski Blic.

Osim par rebara koja su stradala, ugnječenja i podliva po cijelom gornjem dijelu tijela, Zvonko nije zadobio nijednu težu povredu. Više posla imali su medicinski radnici koji su teškom mukom uspjeli Zvonka da ubace u vozilo saniteta.

– Trojica muškaraca su morala da me unesu u vozilo hitne pomoći koje je došlo iz Vrnjačke Banje. Odvezli su me u Kraljevo, a onda se i tamo dogodila jedna pomalo komična situacija. Nisu mogli da me ubace na skener zbog moje mase. Rekli su mi da me od unutrašnjeg krvarenja i preloma, spasila moja težina i salo – ispričao je Zvonko.

Related posts