Poznato ime novog predsjednika GO SDA Bihać?

Nakon sjednice Predsjedništva SDA koja je održana, uslijedile su prve sankcije za pojedine općinske organizacije u kojima stranka nije postigla željeni uspjeh na proteklim lokalnim izborima, a sankcije se odnose na općine Bihać, Bužim i Ključ.

Predsjedništvo SDA zadužilo je kantonalne odbore Stranke da u roku od dva mjeseca razriješe općinske izvršne odbore SDA i uvedu povjereništva u općinama u kojima nije zadržana pozicija načelnika općine/grada i u kojima je istovremeno lista SDA osvojila manji broj mandata u odnosu na prethodne lokalne izbore.

Kao što je primijetno, tri od sedam navedenih općina/gradova nalaze se u Unsko-sanskom kantonu, pa je i više nego evidentno da su u centrali SDA nezadovoljni radom općinskih organizacija stranke u Bužimu, Bihaću i Ključu.

Iako su mediji nedavno objavili kako će Hadis Jusić biti novi predsjednik SDA Bihać, pojavilo se novo ime.

Kako nezvanično doznaje mojusk.ba novi predsjednik GO SDA Bihać bi trebao biti Salih Dedić aktuelni ministar finansija u Vladi Unsko-sanskog kantona.

Odluka predsjedništva ove stranke da se uvedu povjereništva u Bihaću, Bužimu i Ključu otvorile su prostor za dodatna unutrašnja previranja,a da li će izbori u organizacijama Ključ, Bužim i prije svega Bihać imati uticaja na više nivoe vlasti ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Related posts