Poznata imena kandidata SDP-a BiH za načelnike općina u USK-a

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH imat će skoro dvadeset kandidata za načelnike općina u BiH na ovogodišnjim lokalnim izborima.SDP BiH kandidovao je za načelnika Općine Centar direktora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igora Kamočajija.

Od ranije je poznato da će u sarajevskoj općini Stari Grad ova politička stranka dati podršku trenutnom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću koji ove godine ulazi u utrku kao nezavisni kandidat.

Kandidat SDP-a za načelnika Općine Novo Sarajevo je Mirsad Ćatić, dok je kandidatkinja za načelnicu Općine Novi Grad Edita Sulejmanović, a kandidat za načelnika Općine Vogošća Eldin Bajramović.

Elvis Hadžić bit će kandidat za načelnika u Općini Ilidža, dok će SDP BiH za načelnika Općine Ilijaš kandidovati Enesa Duraka.

Ova lijevo orijentisana politička stranka kandidovala je Hajrudina Havića za načelnika Bihaća, Edisa Derviševića za načelnika Gradačca, Nusreta Helića za načelnika Gračanice i Samira Kamenjakovića za načelnika Živinica.

Aktuelni načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović i ove godine bit će kandidat SDP-a BiH za načelnika ove općine, isto kao i Jasmin Imamović kojeg je SDP BiH kandidovao za načelnika Tuzle.

Na listi kandidata SDP-a BiH nalaze se i Nedžad Zukanović (Ključ), Dževad Mešanović (Kladanj), Mirza Kešetović (Srebrenik), Damir Šabanović (Jablanica), Rifet Delić (Zavidovići) i Mirzad Mahmutagić (Maglaj).

SDP BiH zajedno sa SDU i DF-om podržat će kandidaturu Edina Delića za načelnika Lukavca.

Kandidature bi u ponedjeljak, 13. juna, trebao potvrditi Glavni odbor SDP-a BiH. piše klix.ba

Related posts