Potpisan sporazum: TIKA preuzela finansiranje sportske dvorane u Bužimu u iznosu od 1,3 miliona KM

U Bužimu je danas boravila delegacije Turske razvojne agencije (TIKA) za Bosnu i Hercegovinu na čelu sa prof.dr. Birol Četinom, koordinatorom TIKA-e za BiH. Razlog posjete je bio svečano potpisivanje Protokola za dovršetak izgradnje Sportske dvorane u Bužimu između TIKA-e i općine Bužim.

Nakon potpisivanja protokola zvaničnici su obišli objekat u izgradnji sportske dvorane. Načelnik općine Agan Bunić nije krio zadovoljstvo jer je kako kaže danas posebno sretan dan za Bužimljane s obzirom na činjenicu da je TIKA danas zvanično preuzela kompletnu izgradnju Sportske dvorane u Bužimu gdje je potrebno uraditi sve unutrašnje, zanatske radove, opremanje dvorane, kao i uređenje okoliša u ukupnoj vrijednosti od preko milion konvertibilnih maraka.

– Danas je sretan dan za općinu Bužim jer zahvaljujući vladi Republike Turske i Agenciji TIKA danas smo potpisali Protokol o izgradnji i dovršetku radova na izgradnji Sportske dvorane Bužim. Prvu fazu smo završili u koju smo uložili 700.000 KM, dok će TIKA završiti sav preostali dio radova gdje će uložiti cca 1.3 milion KM – kazao je načelnik Agan Bunić.

Prof. dr. Birol Četin između ostalog naglasio da je sretan što TIKA pomaže manje razvijenu općinu, kao i to da je sa načelnikom razgovarao o novim projektima na području općine Bužim koje će TIKA u budućnosti realizirati, jer je ovaj projekat za njih završen, te da će u narednih par mjeseci uslijediti izbor izvođača radova i izvođenje radova.

– Do sada smo realizovali preko 700 projekata u BiH, ali ovo je prvi u Bužimu. Mi ćemo ako Bog da u skoro vrijeme završiti ovaj projekt, a podržat ćemo i druge projekte na području Buzima – kazao je prof. dr. Birol Četin.

Svečanom potpisivanju protokola su prisutstvovali Kasim Mulalić federalni zastupnik, te pojedini vijećnici Općinskog vijeća općine Bužim, saopćeno je iz općine Bužim.

(Faktor.ba)

Related posts