Porodica Hepić iz Cazina treba pomoć humanih ljudi

Ratni vojni inalid, Zahid Hepić iz cazinske mjesne zajednice Stijena, nalazi se u teškoj situaciji.

Radi se o samohranom ocu šestero maloljetne djece. Žive u gotovo nemogućim uslovima, bez ikakvih primanja. Jedini prihod mu je bila invalidnina od 50 maraka, ali i ona mu je oduzeta nakon revizije.

Već pet godina, koliko je rastavljen od supruge, majke svoje djece, sam brine o djeci. Dvije djevojčice su šesti razred, jedna treći, a dječak ide u prvi razred osnovne škole.

Mala Sanijela, koja je treći razred, uz sve je probleme koji su zadesili porodicu, i bolesna. Zbog svoje bolesti djevojčica zaostaje u učenju, teško izgovara riječi i sastavlja rečenice te teže hoda. Druga djeca u školi joj se smiju dok čita i priča, ne shvataju da je bolesna. Liječila se dok su imali sredstava za to, ali, kako ističe Zahid , nema zdravstvenog osiguranja i više nije u mogućnosti voditi svoju djevojčicu na liječenje.

jeca do škole pješače 2,5 kilometra, što najteže pada upravo Sanijeli, nemaju ni sav potreban školski pribor, toplu odjeću i obuću za zimu, niti novca da uplate sendviče u školi.

Zahid ističe da ne zna kako će preživjeti ovu zimu bez pomoći dobrih ljudi, koji su im puno puta pomogli do sada, pa se nadaju da će im i sada pomoći da kupe drva, namirnice i ostalo što je potrebno malim školarcima, koji i pored teške životne situacije u kojoj su se našli, redovno idu u školu.

Porodicu Hepić možete kontaktirati na broj telefona: ‎061-751-799.

cazin.net

Related posts