Pomozite Nirmeli Kurtović: Jedna doza lijeka košta 1.670 KM, porodica nema novac

Mlada Bosanka Nirmela Kurtović već nekoliko godina svakodnevno vodi bitku sa teškom anemijom i trombocitopenijom, čije liječenje zahtijeva posebne tretmane i nabavku izuzetno skupih medikamenata.

Već sedam mjeseci Nirmela je hospitalizirana na Klinici za hematologiju KCUS-a i u tom periodu primila je više od 530 transfuzija krvi.

Nažalost, u posljednjih nekoliko dana Nirmelino zdravstveno stanje se znatno pogoršalo. Konzilij liječnika predložio je porodici da joj hitno nabave lijek Novo Seven, čija jedna ampula košta 1.670 KM.

Porodica Kurtović je i do sada ovaj lijek kupovala uz pomoć dobrih ljudi i njihovih donacija. Sada, međutim, novca za nastavak Nirmelinog liječenja više nemaju i ponovo apeluju na sve koji su u mogućnosti da im pomognu.

Inače, s obzirom na Nirmelino izuzetno teško zdravstveno stanje, ljekarski konzilij je ranije predložio da se djevojka izmjesti na neku od klinika u inostranstvu gdje bi imala bolje opcije liječenja. Da bi bila primljena na kliniku u Turskoj, potrebno je prikupiti najmanje 40.000 KM. No, trenutno je prioritet nabavka lijeka Novo Seven, bez kojeg je Nirmela u životnoj opasnosti.

Novac za Nirmelu Kurtović može se uplatiti preko Udruženja „Pomozi“ na slijedeće račune:

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Za Nirmelu Kurtović

Paypal: paypal1@pomozi.ba

Related posts