Pomozimo demobilisanom borcu Armije RBiH i njegovoj porodici

Teška životna sudbina zadesila je porodicu demobilisanog borca Armije RBiH, Nermina Hairića (41), nakon što su liječnici prije dva mjeseca ustanovili kako je obolio od teškog oblika karcinoma na plućima.

Hairić sa suprugom Nedžminom i četvoro maloljetne djece, tri sina i jednom kćerkom, živi u staroj i trošnoj kući u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta. Zbog teške bolesti prikovan je za krevet i nije više u stanju da obavlja fizičke poslove, a sve donedavno radio je u jednom privatnom preduzeću koje se bavilo sječom šume. Ova šestočlana porodica ostala je na taj način bez ikakvih izvora prihoda, te u poslednje vrijeme preživljavaju isključivo od humanitarne pomoći.

Hairiću predstoji dugotrajno liječenje na Kliničkom centru u Sarajevu, ali glavni problem ove porodice je teška finansijska situacija, budući da dovoljno novca nemaju ni za pristojan život. Inače, Hairići žive kao podstanari, budući da su izbjegla i raseljena lica s područja Banjaluke i nemaju nikakvu imovinu. Kako bi pomogli ovoj porodici, njihove komšije i prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju kojom se nastoje prikupiti novčana sredstva. Prema riječima jednog od organizatora akcije, Hamdije Šaranovića, prioritetno je riješiti njihovo stambeno pitanje, kao i prikupiti sredstva za liječenje.

Nermin Hairić je maloljetan stupio u redove Armije RBiH, bio je pripadnik „Sedamnaeste krajiške viteške brigade“, te je kao mitraljezac prošao mnoga ratišta.

U humanitarnu akciju su se uključili i Udruženje veterana i demobilisanih boraca Armije RBiH i socijalni fond Berićet. Svi koji žele pomoći porodici Hairić sredstva mogu uplatiti na žiro račune kod „Sparkase bank“ na ime Nermin Hairić.

Za plaćanje u Bosni i Hercegovini: 1990446064473660….za plaćanje u inostranstvu: swift code: ABSBBA22 Sparkasse bank DD. BiH BA391990446064473660.

Related posts