Poljubac u grotlu dvorane: Ko je ljepotica koja je osvojila Bosansku zvijer?

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, igra kao preporođen u dresu Portland Trail Blazersa.

U pobjedi protiv Denver Nuggetsa (122:113), svog bivšeg kluba, Bosanska zvijera sinoć je postavila rekord karijere, postigavši 33 poena, uz 16 skokova, tri blokade i dvije asistencije.

Nurkić je protiv bivšeg kluba očito imao poseban motiv, ali ne i jedini. Posebna inspiracija, očito je bila i njegova djevojka Emina Durić, koja je meč pratila s tribina dvorane Moda Centar.

Nurkić je nakon utakmice pozdravio svoju ljepšu polovicu, a da je riječ o ozbiljnoj vezi i da je ova ljepotica osvojila srce Bosanske zvijeri, potvrđuje i nedavna fotografija našeg reprezentativca kada je pred utakmicu u dvoranu došao s majicom na kojoj je bio oslikan Eminin lik.

I ranije je Nurkić naglašavao kako su mu najveća podrška u karijeri porodica i djevojka, a to je potvrdio i u utakmici protiv Denvera.

Inače, Emina je rođena u Tuzli, a sa Jusufom je u vezi već nekoliko godina. Sa bratom Emirom često posjećuje Ameriku, odnosno Nurkićeve utakmice, čemu svjedoči i fotografiju na Facebooku, u vrijeme dok je Nurkić nosio dres Denvera.

Prije nego što je dobio poljubac u grotlu Moda Centra, naš reprezentativac dao je zanimljivu izjavu kojom je “bocnuo“ bivše saigrače iz Denvera.

– Kada sam tek došao u Portland, rekao sam da ćemo igrati u play-offu. Željeli smo to mjesto. A ovim momcima (iz Denvera, op.a) želim ugodno ljeto – poručio je Nurkić.

Related posts