Političarke i Bijela kuća: Prozivke ne prestaju, Aleksandra Pandurević prozvala Željku Cvijanović

Zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević našalila se na račun premijerke entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović koja je javnost u BiH ubjeđivala da je dobila zvanični poziv na inauguraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Pandurević je posjetu Washintonu iskoristila da posjeti mjesta na kojima je stajala predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović prilikom boravka u SAD-u noseći sa sobom bijeli papir na kojem je pisalo: “Ovdje je stajala premijerka Željka Cvijanović”.

Naime, Cvijanović se trudila da privatnu posjetu Washingtonu prikaže kao službenu pokušavajući na taj način predstaviti se građanima RS-a kao važan politički subjekt, što je opozicija u manjem bh. entitetu kritikovala.

Pandurević je na svom Twitteru profila u opisu fotografije sarkastično napisala da je u Washington otputovala na Trumpov poziv, ali da ne može reći s kim je razgovarala.

“Na Trumpov poziv, obilježih mjesto na kojem je stajala premijerka Cvijanović,a onda se sretoh, ne mogu vam reći s kim”, napisala je Pandurević.

Podsjećamo, Cvijanović je nakon dolaska iz SAD-a tvrdila da je razgovarala sa važnim ljudima iz američke administracije, ali je odbila da kaže s kim tačno.

Američki Cable News Network (CNN) objavio gigapiksel fotografiju sa inauguracije Donalda Trumpa, a na kojoj se vidi da se premijerka entiteta Republika Srpska na inauguraciji nalazila u dijelu predviđenom za obične posjetioce.- piše klix.

Related posts