Policijska akcija „Sana 2“ najveća ovogodišnja pljenidba heroina u BiH

Policijska akcija „Sana 2“ rezultirala je najvećom ovogodišnjom plijenidbom heroina u BIH, kažu prvi ljudi Policije USK. Više od kilograma, tačnije 1100 grama ove opake droge pronađeno je u akciji koja se pomno planirala već duži period. Složeni posao na otkrivanju dvije osobe koje se sumnjiče za preprodavanje droge, nezvanično saznajemo da su to Mehmed Bojić i Sead Brdar, odradili su operativci treće Policijske stanice u Sanskom Mostu i pripadnici jedinice za podršku MUP USK

Amel Kozlica, načelnik Treće policijske uprave kako se radilo o planskoj akciji koja se provodi duži period. U akciji nije bilo povrijeđenih i sve je proteklo prema planu.

Komandir sanske Policijske uprave Munir Talić ponosan je, kaže, na svoje policajce, koji su bez greške odradili jučeranju akciju. Podsjeća da je i prošle godine zaplijenjeno 500 grama heroina i ovo je zasigurno početak novih, većih policijskih akcija na otkrivanju počinilaca u prometu opojnim drogama.

Uhapšeni Bojić i Brdar porijeklom su iz Sanskog Mosta i od ranije su poznati policiji kao osuđivane osobe za ista krivična djela. Vežu se i za određene osobe iz Banje Luke. Droga nije jedino što je pronađeno u akciji.

„U akciji je zaplijenjeno 1.100 grama heroina, 60 hiljada maraka u različitim apoeinima, mobiteli koji su služili za komunikaciju Uhapšeni su predati Tuzilaštvu USK. Tržišna vrijednost zaplijenjene droge je 50 000 maraka. Pripadnici policije prate aktivnosti određenih osoba koje su kod nas evidentirane kao mogući počinioci i ovo je plod dugotrajne, a ne privremene aktivnosti“, kaže komesar Policije USK Mujo Koričić.

Ministar unutrašnjih poslova Ervin Bibanović kaže da je ovo dokaz da je policija odlučna pronaći osobe i kriminalne grupe uključene u trgovinu i promet sa drogom.

„ Ovo je najveća akcija u proteklih pet ogodina što je pokazatelj da se možemp nositi sa najsloženijim zadacima. Mi ćemo nastaviti aktivnosti kako bi sve ovakve priveli pravdi“, ,kaže ministar.

Da li su uhapšena dvojica članovi veće kriminalne grupe u policiji za sada ne žele komentirati, jer istraga nije okončana. Ipak, za očekivati je, najavio je komesar Koričić, nova hapšenja.

rtvusk.ba

Related posts