Policija u Sarajevu zbog Božića ne kažnjava vozače koji ne poštuju sistem par-nepar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas samo upozoravaju vozače koji se ne pridržavaju sistema par-nepar s obzirom na božićne blagdane i veliki broj osoba koji žele posjetiti rodbinu i prijatelje.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su nam pojasnili da policija danas postupa i poštuje odluku Vlade KS koja se tiče sistema par-nepar, odnosno da danas mogu saobraćati samo vozila čiji je posljednji registarski broj neparni.

Ipak, dodaju da policija ima razumijevanja prema onima koji proslavljaju Božić, ali i osobama koje danas žele obići rodbinu i prijatelje na ovaj katolički blagdan, stoga samo upozoravaju vozače ukoliko ih zaustave i primijete da im je posljednji registarski broj paran.

Na gradskim saobraćajnicama danas je pojačano prisustvo pripadnika MUP-a KS koji kontroliraju vozila, a građani KS danas uglavnom poštuju naredbu vlasti koja ima cilj smanjiti zagađenje u gradu.

U skladu s odlukom Vlade KS jutros od 7 sati zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija registarska oznaka završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8, dok se već od ponoći zabrana odnosi na vozila s neparnim brojevima.

Podsjećamo da je kantonalni ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Čedomir Lukić jučer saopćio odluku o uspostavljanju novog režima saobraćaja.

klix.ba

Related posts