Policija pokazala humanost

Crveni križ općine Sanski Most u suradnji sa Trećom policjskom upravom organizovao je danas akciju darivanja krvi u povodu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH. Inače, policijski službenici tradicionalno godišnje sprovode tri akcije darivanja krvi, a preostale dvije će biti organizirane u povodu obilježavanja Dana policije i Dana državnosti BiH.

U današnjoj akciji su učestvovali pripadnici policijskih stanica iz Sanskog Mosta i Ključa, a danas je najdragocjeniju tečnost darovalo oko dvadeset policajaca. Mensur Seferović, predsjednik sekcije dobrovoljnih davaoca krvi u Crvenom križu Sanski Most, zahvalio je pripadnicima policije na redovnom odzivu na akcije darivanja krvi, koje se organizuju nekoliko puta u toku godine. Policajci su na ovaj način, kao i bezbroj puta do sada pokazali svoju humanost, i spremnost da pomognu u situacijama kada se za tim ukaže potreba.

Bitno je napomenuti da se veliki broj policajaca uvijek odaziva na sve redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a tome svjedoči i primjer policajca Samira Uzeirovića koji je danas 67 put darovao krv.

Related posts