Počela sjednica Vlade FBiH: Na dnevnom redu u izvještaj o raspodjeli 175 miliona KM državne pomoći

Vlada Federacije BiH će tijekom današnje sjednice, koja je počela u Mostaru, razmatrati Godišnji izvještaj o dodijeljenoj držаvnoj pоmоći u Federaciji BiH za 2015. godinu, u kojem je navedeno kako je ona iznosila ukupnо 174.953.838 KМ ili 89.45 miliona eura.

Kako je saopćeno iz Ureda za informiranje Vlade FBiH, članovi Federalne vlade će se izjasniti o davanju saglasnosti na Sporazum između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta o provedbi Projekta lokalnog integriranog razvoja, kao i o Programu ruralnog razvoja FBiH za razdoblje 2016. – 2020. godina, čiji je cilj otklanjanje slabosti koje poljoprivrednim proizvođačima onemogućavaju da budu konkurentni na domaćem i inozemnom tržištu.

Federalni ministar rada i socijalne politike usmeno će članove Vlade FBiH upoznati o tijeku pregovora za donošenje novih granskih kolektivnih ugovora.

Vlada će se, također, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, izjasniti o protokolu za vođenje pregovora za zaključivanje granskog kolektivnog ugovora sa Sindikatom zdravstva.

(Faktor.ba)

Related posts