Pobjeda apsurda:Vlada Federacije naložila uklanjanje table

Federalna vlada danas je, na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, razmotrila informaciju o stanju na magistralnom putu M-14 Bihać – Bosanska Krupa i postavljenom znaku upozorenja o putovanju na vlastitu odgovornost na ovoj cesti.

Zadužena je Direkcija za ceste FBiH da odmah otkloni nedostatke i obezbijedi sigurnost saobraćaja na ovom magistralnom putu i ukloni postavljeni znak upozorenja o putovanju na vlastiti odgovornost- saopćeno je iz Vlade.

Tako je USK ipak dobio nešto, neće dobiti pare za puteve, neće dobiti pare za sanacije, dobiće uklanjanje table koja je uvredljiva, zapravo apsurdna.

Jer Direkcije za Ceste se ne mogu ograditi od odgovornosti ako neko doživi udes na ovom putu, ako je put loš, čak i u slučaju da ih neko tuži. Nema ograđivanja jer je to njihov posao. Isto kao kad bi građani se ogradili od plaćanja poreza, taksa i komunalnih računa. Kao što niko od nas neće tužiti državu ili Direkciju zbog štete na autima zbog loših puteva. Onda bi ih trebali tužiti svi.

Related posts