PK VIRUS SPREMAN ZA SVIJET – Sportski savez Bihać nije spreman za sport

Plesni klub Virus jedan je od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i jedan od klubova sa najvećim članstvom u Krajini, pretežno mladih plesača i plesačica.

Nakon uspješno održane plesne revije, koja je u aprilu ove godine oduševila sve pristune, uslijedila je kratka pauza, nakon čega se plesači i plesačice vraćaju u dvoranu gdje vrše pripreme za ovogodišnju takmičarsku sezonu. Kratak test njihove spremnosti desio se protekle sedmice u Sarajevu gdje su osvojili prvo mjesto i pokazali svoje pobjedničke ambicije.

Klub Virus u narednom periodu planira učešće na dva svjetska prvenstva, jedno za seniore u modernom baletu koje će se uskoro održati u Frankfurtu, a drugo u show danceu koje se sredinom novembra održava u gradu Riesa u Njemačkoj, a za koje je Virus prijavio 72 takmičara.

Sama činjenica da 72 takmičara iz grada na Uni putuju u Evropsku zemlju da predstave naš grad i tamo nadograde svoje potencijale i životne poglede, za jedan mali grad kao što je Bihać predstavlja važan događaj.

Većinu finansijkih izdataka za takmičare snose sami roditelji, pa tako pomažu i oko odlaska na ovo takmičenje.

Međutim, jedan dio sredstava očekivano snosi ili sam Grad ili Sportski savez grada Bihaća, što je načelno i dogovoreno, ali kao i obično kod nas u posljednjim trenucima nastaju problemi i obećana sredstva ne dolaze, a upravo ona odlučuju o postojanju, o budućnosti i o odlasku ili ostanku kod kuće u ovakvim klubovima.

Ovakav odnos vlasti prema svojim kolektivima jedan je od razloga zašto omladinu više niko ne može natjerati da ostanu u svojoj rodnoj grudi i bore se za svoju budućnost ovdje, oni su jednostavno poniženi.

Situaciju oko odlaska plesnog kluba Virus na svjetsko prvenstvo shvatit ćete kroz sljedeće fotografije.

virus-nedostatak-sredstava-takmicenje-3virus-nedostatak-sredstava-takmicenje virus-nedostatak-sredstava-takmicenje-2

Ovim mladim ljudima želimo najblistavije uspjehe i sjajnu budućnost i molimo ih da ne posustanu u svojim željama, jer samo sa njima ovdje mi vidimo svoju budućnost.

abc.ba

Related posts