Pariški spektakl za pamćenje: One su najseksi manekenke svijeta vrijedne 280 miliona dolara

Pariz je u srijedu navečer bio u smaragdima i dijamantima. Za to je „kriva“ poznata manekenka Jasmine Tookes, koja je imala tu čast da u Parizu na reviji Victoria's Secret prošeta najskuplji grudnjak na svijetu vrijedan 2,4 miliona dolara, optočen upravo smaragdima i dijamantima s više od 450 karata.

Victoria's Secret je tako nastavio tradiciju da svake godine za reviju naprave novi ‘najskuplji grudnjak na svijetu’.

Osim nje, pistom u Grand Palaisu u Parizu, prošetali su Gigi i Bella Hadid, Kendall Jenner, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Irina Shayk te ostale anđelice koje su predstavile najnoviju kolekciju ovog modnog brenda.

Prije nego što su izašle na pistu, dobro raspoložene djevojke pozirale su u donjem rublju i tako najavile najseksi reviju godine.

Stručnjaci koji su bili prisutni na reviji su jedinstveni u ocjeni da je ovo bio najskuplji skup najplaćenijih djevojaka na svijetu. Veći nije zabilježen niti na jednoj reviji u New Yorku, Dubaiji ili Milanu…

Ukupna vrijednost 13 najplaćenijih djevojaka koje su izabrane da nose poznata anđeoska krila je nevjerovatnih 245 miliona dolara. Ako se njima pridodaju i nadolazeće zvijezde, a njih je bilo više od 30, koje vrijede do milion dolara, onda se dođe da je na pisti u Parizu bilo skoro pa 280 miliona dolara.

Naravno, najplaćenija od svih njih je Brazilka Adriana Lima. Bivša supruga bivšeg košarkaša Marka Jarića prema procjenama vrijedi 75 miliona dolara.

Adriana Lima manekenka je koja najduže radi za Victoria's Secret, a jedini model na svijetu plaćeniji od nje je Gisele Bundchen, koja je nekad također bila anđelica.

Iza prelijepe Adriane dolazi također Brazilka Alessandra Ambrosio sa 60 miliona, a zatim Kineskinja Liu Wen (35 miliona dolara).

Francuski mediji naglašavaju da je i vrijednosti ostalih anđelica veoma visoka i da je sa svakom narednom revijom sve veća, a u prvom redu to misle na tri američke nadolazeće zvijezde Gigi Hadid (13 miliona) te Kendall Jenner i Taylor Hill (po šest miliona).

Bogatstvo Joan Smalls procijenjeno je na 16, a Lily Aldridge na osam miliona dolara.

Već spomenuta Jasmine Tookes, koja je nosila najskuplji grudnjak na svijetu, procjenjena je na 5 miliona dolara.

Kada se dodaju vrijednosti ostalih manekenki koje su nastupile na reviji u Grand Palaisu dođe se do vrtoglave cifre od 280 miliona dolara.

Teško da ćemo na nekoj od narednih revija u bliskoj budućnosti vidjeti eminentniji skup od pariškog.

Related posts