Par stotina metara nakon ulaska u Veliku Kladušu, Fikret Abdić najuren nazad

Danas se iz krugova Laburističke stranke čulo kako je “Babo stigao u Kladušu”, iako su možda oni očekivali da će ova vijest izazvati veliko interesovanje, dočekao ih je hladan tuš. Iako su očekivali mase ljudi, mase nije bilo, u stvari bilo ih je svega možda petnaestak okupljenih ispred i unutar prostorije Laburističke stranke na Hukića Brdu, a u ovu brojku ubrajamo i osiguranje iz Republike Srpske koje je hrabro pratilo Fikreta Abdića .

Ono što je izazvalo interesovanje javnosti jeste jedan incident, ako ga tako možemo nazvati, u kojem je jedan od bivših simpatizera lika i djela Fikreta Abdića, inicijala I. K., jasno i glasno rekao Abdiću šta misli o njegovoj kandidaturi na mjesto načelnika Velike Kladuše.

Ono što smo mi uspjeli neslužbeno saznati jeste da je dotični jako izružio Fikreta Abdića i njegovu kćerku Elviru Abdić-Jelenović i pitao zašto više Abdić ne pusti velikokladušku djecu na miru, da mirno rastu i odrastaju, da se Velika Kladuša razvija a ne uništava.

Laburisti su pozvali policiju koja je morala smirivati slučaj, a nedugo nakon tog događaja Fikret Abdić se odmah vratio nazad u Republiku Hrvatsku.

Iako se Abdić vratio u susjednu Republiku Hrvatsku, Laburisti su, iz samo njima poznatih razloga, obmanuli javnost kako se Fikret Abdić nalazi u Cazinu objavljujući sliku koja je uslikana u uredu u Velikoj Kladuši, navodeći da je uslikana u Cazinu.

14324687_178920739181301_3807803633995030312_o-719x539

Ono što je sve jasnije u javnosti jeste da će Fikret Abdić zajedno sa svojom Laburističkom strankom u Velikoj Kladuši doživjeti težak i neminovan poraz, jer sve je više onih koji ne padaju na izlizane fore koje dolaze iz kuhinje preko granice, a imaju samo jedan jedini cilj, novac.

VKportal.ba

Related posts