OVOG NEMA NI U HORORIMA: Od kukaca jedva dišu, iz kuća ih iznose u kantama!

Nowy Duninów, selo u Poljskoj smješteno tik uz rijeku Wislu i nedaleko od Plocka, i ovog se proljeća nalazi pod neviđenom invazijom kukaca. Toliko ih je da se siroti stanovnici doslovno muče s disanjem, iz kuća ih iznose u kantama, a strahovite probleme zadaju i vozačima jer su stanju u par minuta u potpunosti prekriti vjetrobranska stakla na automobilima.

Koliko je situacija dramatična jasno će vam dočarati sljedeći zapisi, snimke jednoga društva koje je tokom vikenda pokušavalo roštiljati u dvorištu.

Lokalni mediji pišu da je to tako već godinama i da niko ništa ne poduzima, odnosno da su stanovnici postali toliko očajni da razmišljaju o odlasku u Waršavu kako bi protestovali.

– Postalo je nemoguće živjeti. Ulaze vam u usta, nos. Imate par sekundi da izađete iz kuće, u protivnom ih je već na stotine po zidovima. U svakom su grmlju, na svakom listu, podovi su postali tepisi od njihovih tijela – izjadala se na Facebooku jedna gospođa, koja je život u tom selu opisala pravim riječima – kao noćnu moru.

Related posts