Ovo su žene i djevojke kriminalaca koji haraju Srbijom

Ljubavni trouglovi okončani odrubljivanjem glave konkurenta, bračni transferi od jednog do drugog, trećeg, ali uvijek moćnijeg kriminalca, organizovanje prostitucije za visoku klijentelu samo su dijelovi svakodnevnih života žena koji su utočište našle u zagrljajima srpskih vođa podzemlja.

Koliko su uticajne u njihovim životima govori podatak da je većina moćnih kriminalaca u bjekstvu, uprkos mreži jataka, u ruke policije pala upravo zbog toga što nisu uspjeli da odole susretima i telefonskim razgovorima sa svojim ljepšim polovinama. Barbara Bojović dovela je špansku policiju do supruga Luke Bojović, a Zemunac Dejan Milenković Bagzi u Grčkoj je otkriven zahvaljujući telefoniranju supruzi Jasni, piše Blic.

Preko djevojke je i u Švicarskoj uhapšen čuveni bjegunac Zoran Rašković Serdar. Žena je bila i trag za hapšenje Arkanovog ubice, Dragana Nikolića Gagića u Beču.

Kriminalci su u međuvremenu postali oprezniji, ali se njihove ljubavne mreže i dalje pletu oko žena koje su poznate u javnosti ili u podzemlju, naravno po prethodnim ljubavnim vezama. Ko su one koje su slomile srca bosova srpskog podzemlja, većini je već poznato ali Blic otkriva i neke do sada javnosti nepoznate ljubavne veze, trouglove, kao i sukobe najmoćnijih kriminalaca.

Barbara Bojović

barbara-bojovic

Barbara Bojović kćerka je čuvenog golmana Petra Borote, a nosila je titulu najljepše Beograđanke u vrijeme kada se u nju zaljubio Luka Bojović, vođa naslijeđenog zemunskog klana. U braku su dobili troje djece, a kada je Luka pobjegao iz Srbije u Španiju, i ona je krenula za njim. Pet godina krili su se u Valenciji, dok ga policija nije locirala i uhapsila, upravo prateći Barbaru, za koju su španski novinari opisujući njenu ljepotu, rekli da izgleda kao “deset žena”.

Sandra Afrika

sandra-afrika

Poslove Luke Bojovića u Srbiji je sa slobode preuzeo njegov prvi saradnik Filip Korać. U Beogradu je poznat po ljubavnoj vezi sa jednom atraktivnom TV voditeljkom, ali se u podzemlju mnogo više prepričavao njegov “sukob” sa albanskim kontroverznim biznismenom Ćazimom Osmanijem i to zamislite zbog – Sandre Prodanović, poznatije kao Sandra Afrika. Dvojica bosova, inače dobrih prijatelja navodno su zbog ove pjevačice imali neprijatan “sudar” pred vratima njenog stana, ne znajući da obojica dijele isti “ključ”.

Maja Adrovac

maja-adrovac

Maja Adrovac, supruga Ivana Adrovca i majka dvoje djece, bila je hapšena zbog atentata na Milana Beka. Uprkos pritiscima, nije željela da otrkije gdje joj je muž, ni da li je i kako umiješan u pucnjavu na Beka. Ona je u međuvremenu puštena na slobodu, a njen suprug uhapšen je u Švicarskoj, gdje se prethodnih mjeseci provodio po noćnim klubovima sa Filipom Koraćem. Navodno, od izlaska iz pritvora, Maja i Ivan nisu imali nikakvu komunikaciju – osim jedne razglednice koju je ona dobila sa njegovim potpisom, ali nije sigurna da je u pitanju njegov rukopis.

Dejana Živković

dejana-zivkovic

Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana iz Kotora u žižu javnosti dospio je zbog sukoba sa kavačkim klanom zbog 200 kilograma kokaina, koji je nestao u španskoj Valenciji, a koji još traje na ulicama Kotora, Novog Sada i Beograda. U ljubavnoj je vezi sa poznatom beogradskom manekenkom Dejanom Živković, kćerkom Radomira Živkovića, ambasadora Srbije u Kinšasi, Kongo. Prije Vukotića, Dejana je bila u vezi sa fudbalerom Vladimirom Stojkovićem, dok se Vukotić zabavljao sa beogradskom ljepoticom Višnjom Kekić.

Valentina Lindo

Valentina Lindo važi za najljepšu od svih “žena mafije”. Vjerovatno je zato i najmisterioznija, pa na društvenim mrežama nema nijedne njene fotografije. U javnosti se pojavila samo jednom, 2002. kada je na konferenciji za novinare branila svog tadašnjeg supruga Ljubišu Lindo, zvanog Čombe, kralja sintetičke droge. Još iz tog vremena ostala je priča kako se pred policajcima koji su upali u njihovu luksuznu kuću u Leštanima, Valentina pojavila samo u providnom negližeu. U međuvremenu je ostavila supruga, ali je i dalje ostala u krugu mafije. U emotivnoj je vezi sa vođom nikšićkog kvartaškog klana Radomir Baćović koji se pobrinuo za nju poklonivši joj jednu od najluksuznijih prijestoničkih rentakar agencija. Tako je Valentina “preboljela” Čombetovu luksuznu kuću sa bazenom.

Tamara Nikšić

tamara-niksic

Manekenka Tamara Nikšić uspjela da je “veže” najvećeg plejboja srpskog podzemlja, Andriju Draškovića. Tamara je kćerka Miše Nikšića, ubijenog vlasnika FK Zvezdara, koja je sa Draškovićem započela vezu dok je u zatvoru služio kaznu za ubistvo Zvonka Plečića. U vrijeme ubistva bio je u vezi sa Elenom Karić, kćerkom kreatorke Verice Rakočević, koja se poslije njega udala za Jugoslava Karića.

Aleksandra Biba Šekularac

aleksandra-biba-sekularac

Aleksandra Biba Šekularac, koja je još kao djevojčurak dovođena u vezu sa Miloradom Ulemekom Legijom zbog čega je i hapšena u akciji “Sablja”. Za Bibu se posljednjih godina pričalo da često putuje u inostranstvo sa “uglednim” prijateljima, gdje za njih organizuje zabave na kojima su obavezan dekor mlade i lijepe devojke. Bibino ime “odjeknulo” je i u istrazi atentata na Beko, u kojoj je sa njom obavljen informativni razgovor. Još je na djevojačkom prezimenu.

Aleksandra Ivanović

aleksandra-ivanovic

Aleksandra Ivanović ostala je u braku sa Miloradom Ulemekom Legijom iako je on u zatvoru već 12 godina, a čeka ga još 28. Ivanovića je prije Legije, bila u braku sa Nebojšom Đorđevićem Šucom, sa kojom ima sina, dok sa Legijom ima tri kćerke. Izjavila je da će ga čekati dok ne izađe iz zatvora.

Ana Nikolić

ana-nikolic

Pjevačica Ana Nikolić, koja se nedavno udala za Stefan Đurića Rastu bila je jedna od velikih ljubavi Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, saradnika Darka Šarića. Međutim, Nikolićeva nije bila i jedina Mišina ljubav. Paralelno sa njom, Radulović je bio i sa izvjesnom Jasnom, kojoj je otvorio turističku agenciju. Radulović je poslije akcije “Balkanski ratnik” pobjegao iz Srbije, a Ana je, prije udaje za Rastu, dovođena u vezu i sa Ćazimom Osmanijem.

Lana Popović

lana-popovic

Lana Popović, supruga Darka Šarića, koja je sa njim od svoje 16. godine ostala mu je vjerna i tokom bjekstva i tokom zatvora. Lana sa Šarićem ima sina, a uoči akcije “Balkanski ratnik” radila je na otvaranju privatnog vrtića u Šilerovoj, koji joj je zatim oduzet. Navodno je bila jedan od uslova Šarićeve predaje, jer je tražio da prvo sleti u Crnu Goru kako bi se sastao sa njom, a zatim otputovao u Beograd.

Brat Darka Šarića, Duško je u vrijeme hapšenja bio u braku sa manekenkom Svetlanom Dimitrić, koja je ostala upamćena po rečenici da joj oduzimaju kuću u “koju je uložila toliko ljubavi”. Odmah je ostavila supruga, a on je zatim ušao u ljubavnu vezu sa manekenkom Ninom Paskaš, sa kojom se i oženio dok je bio na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne zbog pranja para. Nova mlada od supruga je odmah dobila stan u Beogradu, splav, automobil, teretanu…

Ana Simić

ana-simic

Najmonstroznija ljubavna priča srpskog podzemlja odigrala se u Zagrebu, a njen glavni akter bio je Sretko Kalinić, odbjegli zemunac, koga je pratio glas najsurovijeg ubice. Kalinić je zaljubio u ženu svog zaštitnika Cvetka Simića i kuma Luke Bojovića, Anu.

Ušli su u tajnu ljubavnu vezu, a Kalinić je onda odlučio da se oslobodi konkurenta. Simića je ubio hicem u glavu, a njegovo tijelo je zatim raskomadao i bacio u jezero Jaru. Poslije hapšenja, na sudu je negirao vezu sa Anom, ali je ona to javno priznala.

Related posts