Ovo je vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova u regiji

U Vojvodini je razbijena najjača kriminalna grupa, a u nekoliko odvojenih akcija uhapšeno je 11 osoba osumnjičenih za više krivičnih djela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistava, prodaja droge, bjekstvo iz zatvora….

Među uhapšenima je i Alen Kurina, vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova, javljaju srbijanski mediji.

U dvije odvojene akcije policija je u Pančevu, kao i u Surčinu i Staroj Pazovi, zaplijenila veću količinu oružja i municije, a nakon višemjesečnog intenzivnog rada policijski službenici Uprave kriminalističke policije rasvijetlili su i pokušaj ubistva u Novom Sadu pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije.

Zbog trgovine drogom uhapšen je vođa ove bande Alen Kurina (26) kao i još pet članova B.T. (35), R.K. (41), Lj.M. (47), S.K. (32) i N.D. (27).
Kod njih je nađeno ukupno oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina. Otvorena je i ilegalna laboratorija za prozivodnju te opojne droge gde je pronađen zasad sa oko 900 biljaka

Vođe ove grupe Alen Kurina i D.B. uhapšni su prilikom pretresa automobila koji je služio za prikriven transport i dalju prodaju ovih narkotika u kojem je namjestu tokom akcije pronađena jedna količina droge.

Ostali članovi su uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 2,5 kilograma skanka na teritoriju Mađarske.

Za Alena Kurinu javnost je saznala u oktobru 2015. godine kada je na Paliću, u naselju Aleksandrovi salaši, ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića „Kaskada“.

Related posts