Ovo je automobil vrijedan 200.000 KM kojeg su porezni obveznici platili za Ivanića

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je još u srpnju raspisalo javni tender za kupovinu novog automobila za člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića ukupne vrijednosti 171.000 KM bez PDV-a, odnosno 200.000 KM sa PDV-om.

Datum zaključenja ugovora za kupovinu luksuznog automobila bio je 26. septembra, a Predsjedništvo BiH je za Ivanićeve potrebe kupilo Audi A8 Long 4.2 TDI Quattro Triptonic. Vrijednost automobila je 170.846,15 KM bez PDV-a, a rok za plaćanje je 30 dana od zaprimanja fakture, prenosi N1.

Na ovaj način, Ivanić je upotpunio seriju automobila marke Audi koje u kojima se od ranije voze Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Zašto je nabavio tako skup auto odgovara:

“Imao sam auto koje je prešlo 230 do 250 hiljada kilometara, davno je prevazišlo ta pravila oko nabavki, tako da su ispoštovani svi uslovi kakvi su bili do sada”.

Iako pojedini građani nemaju osnovnih uslovi za život te jedva spajaju kraj s krajem, onima koji odlučuju o njihovoj sudbini itekako je stalo da se voze u u udobnim četverotočkašima.

(Vijesti.ba / HMS)

Related posts