Otvoreno 12. Međunarodno savjetovanje bibliotekara „Juni na Uni“

U Bihaću je danas otvoreno 12. Međunarodno savjetovanje bibliotekara „Juni na Uni“. I ove godine savjetovanje bibliotekara iz BiH i susjednih zemalja organizira Kantonalna i univerzitetska biblioteka Univerziteta u Bihaću uz podršku gradske uprave Bihaća.

Kako je danas istaknuto dvodnevno savjetovanje bibliotekara prilika je da se razmijene nova iskustva u ovoj oblasti, sa posebnim akcentom na informatizaciju biblioteka i korištenje interneta za promociju bibliotekarstva i književnosti.

Preko 60 učesnika savjetovanja pozdravio je danas bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević , istaknuvši da je grad Bihać kroz savjetovanje bibiliotekara poslao još jedanput poruku da ovu oblast treba jačati i osigurati da se knjige još više čitaju.

„Nažalost danas imate pojavu interneta i građani sve više kroiste taj medij i to se i osjeti kroz uzimanje knjiga u našim bibliotekama. Stoga smo mi i podržali ovaj skup kako bi poslali poruku o važnosti bibliotekarstva za obrazovanje mlađih naraštaja u našem gradu „-istakao je gradonačelnik Galijašević.

JU Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću planira objaviti sva izlaganja i zaključke ovogodišnjeg savjetovanja u zborniku konferencijskih radova.

Related posts