OŠ Kamenica proslavila 55.godina postojanja

Bihaćka osnovna škola Kamenica sa preko 600 učenika i tri područne škole u Izačiću, Vikićima i Klokot Paparima, jedna je od najvećih osnovnih škola u Bihaću. Pored velikog broja učenika i nastavnika ova škola može se pohvaliti kao jedna od najstarijih škola u Bihaću, a tim povodom danas su nastavnici i učenici ove škole prigodnim programom i uručivanjem zahvalnica najzaslužnijim pojedincima , obilježili 55.godina postojanja OŠ Kamenica.

Zahvalivši se svima koji su pomogli rad OŠ Kamenica, direktorica Elvira Mušić, istakla je da su uslovi za odvijanje nastave u ovoj školi iz godine u godinu sve bolji, zahvaljujući pomoći grada Bihaća, resornog ministarstva, roditelja i brojnih donatora. Ona je dodala da je posljednji uspješno realizirani projekat uvođenja video nadzora u centralnoj i tri područne škole završen zahvaljujući roditeljima učenika i gradskoj upravi Bihaća.

Čestitajući 55.rođendan učenicima i nastavnicima OŠ Kamenica, bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević u svom obraćanju istakao je da je gradska uprava Bihaća, vodeći se potrebama svojih građana, izdvojila skoro 400.000 KM za pokrivanje sportske dvorane područne škole u Izačiću, uvođenej centralnog grijanja u područnoj školi Izačić, asfaltiranej igrališta područne škole u Vikićima, te uređenju dvorane i uvođenju video nadzora u centralnoj školi Kamenica.

“ Puno infrastrukturnih projekata realizirali smo u gradskim i prigradskim osnovnim školama i na taj način omogućili svoj našoj djeci da imaju iste i još bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa. Znanje je danas najveća moć i stoga ćemo uvijek biti na usluzi našim osnovcima, srednjoškolcima i studentima “-istakao je gradonačelnik Galijašević.

Related posts