Opet se širi histerija po društvenim mrežama: Pojavio se novi “plan” napada huligana

CIJELA je hrvatska javnost na nogama zbog navijačkih nereda u St. Etienneu. Objavljuju se imena izgrednika, kruže fotografije navijača, stvara se atmosfera linča. U tom ludilu prednjači jedan dio hrvatskih medija koji bez ikakve provjere informacija objavljuju sve što osvane na društvenim mrežama.

Tako je netko na neslužbenoj Facebook stranici Torcide objavio novi plan napada koji bi trebao biti realiziran na utakmici sa Španjolskom, a koji su neki mediji prenijeli bez imali zadrške, iako je i više nego očito riječ o jeftinoj provokaciji i stupidnoj šali određenog dijela navijača.

“Evo, čovjek je dojavio još jedan plan! Bit će i pojačanja od U.V. (Uvijek Vjerni)”, stoji u objavi.

O famoznim kartama nešto je napisao i Thomas Bauer, bivši istaknuti član BBB-a te jedan od suvlasnika agencije Grizli komunikacije koja je donedavno radila za Most.

Bauer: Debilni mediji šeraju moju kartu koju sam napravio u tri minute u Paintu

“Ljudi, uglavnom BBB, sprdaju se s tim prekidom danima na Fejsu, tegaju se u St. Etienneu, iako su u Prečkom ili Dubravi, seru i provociraju, a debilni portali šeraju njihova imena i moju kartu koju sam u Paintu na poslu nacrtao u tri minute. Koliko sam vidio po fotkama, nitko od nabrojanih Boysa nije bio tamo, niti je bacao ikakve baklje. Ako nešto zamjerate vrućim glavama, onda vaša pozicija treba biti pozicija razuma i činjenica”, poručio je Bauer putem svog profila.

I dalje postoji opasnost o huligana

No, iako se dio navijača sprda s onime što se dogodilo u Francuskoj, svakako valja istaknuti da i dalje postoji rizik od ponavljanja scena iz St. Etiennea. To se, jasno, treba izbjeći pod svaku cijenu jer bi bilo kakav novi izgred izazvan od strane hrvatskih navijača bio poguban za reprezentaciju.

Toga su napokon postali svjesni i hrvatski političari.

“Mogu samo reći da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u kontaktu s francuskim vlastima. Tražit ću od francuskih vlasti da poduzmu sve što je u njihovoj moći da bi se spriječilo da u Bordeauxu šaka aktivista, jer to nisu navijači, to su aktivisti, terorizira hrvatsku i svjetsku javnost i navijače na utakmicama u Francuskoj. To je nedopustivo. Aktivisti očito imaju posebne ciljeve narušavanja ugleda Hrvatske u svijetu, njih se treba spriječiti da to čine nauštrb svih nas”, poručio je ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

index.hr

Related posts