OO SDA Cazin i Bužim: Izglasana nepovjerenja i isključenja

Predsjedništvo Općinske Organizacije SDA Cazin izglasalo je povjerenje dosadašnjem predsjedniku Alminu Handanagiću.

Nakon analize provedenih izbora u kojima SDA Cazin nije uspio osvojiti načelničku poziciju, ali je ostvaren bolji rezultat za Općinsko Vijeće, ocijenjeno je da predsjednik treba ostati na čelnoj poziciji.

Međutim, u Općinskoj Organizaciji SDA Bužima nisu zadovoljni ostvarenim izbornim rezultatima. Izgubili su poziciju načelnika, ali su po broju dobijenih glasova i broju osvojenih mandata u Vijeću Bužima ostali prva i najjača stranka u ovoj općini. Ipak, predsjedništvo OO SDA svoje nezadovoljstvo iskazalo je isključenjem iz stranke četiri člana najužeg rukovodstva.

Jednoglasnom odlukom iz članstva SDA isključeni su Nisvet Jusić i Samir Veladžić, poslanici SDA u Skupštini USK, Abid Mulalić donedavni ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi USK, te Mehmed Ćenanović također donedavni direktor Fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija USK.

– Četvorica isključenih članova u toku predizborne kampanje otvoreno su radili protiv ciljeva i interesa SDA, OO SDA Bužima i kandidata SDA za načelnika Općine, te su direktno učestvovali u kampanji i promociji „nezavisnih listi“ i nezavisnog kandidata za načelnika općine Bužim – kazano je u Općinskoj Organizaciji SDA Bužima.

Ovo je potvrdio i Kasim Mulalić, predsjednik OO SDA Bužima naglasivši da će o ovom biti govora i na kantonalnom odboru SDA USK početkom naredne sedmice.

U Općinskoj Organizaciji SDA Bužima kazali su još da će vijećnici u Općinskom Vijeću u narednom mandatnom periodu djelovati isključivo kao opozicija.

(A. S./Faktor.ba)

Related posts