Okršaj u Gradskom vijeću Bihać

Prve kritike na rad gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića krenule su mnogo prije uviđavnih 100 dana mandata. Zatekavši minus od 50 miliona KM, što je iznos dva i po godišnja budžeta Grada, novi gradonačelnik je postao svjestan da će morati donositi nepopularne odluke.

– Spreman sam da budem i najneomiljeniji gradonačelnik do sada, izjavio je Fazlić.
Međutim, nije ni počeo, a već su ga oštro dočekali vijećnici SDA i SBB-a, sada opozicionari.

Prvo su izrazili nezadovoljstvo zastupljenošću u radnim tijelima, a zatim su krenuli prozivati Fazlića kako namjerava ukinuti besplatan prevoz učenicima bihaćkih škola. Podsjećamo, besplatan prevoz svim učenicima bio je potez kojim su se SDA i bivši gradonačelnik ponosili. Za ukidanje prevoza, SDA u Gradskom vijeću je tražila debelo obrazloženje.

– Zatečeno je stanje da se besplatan prevoz davao svima, uključujući i one srednjoškolce koje roditelji svojim autima dovoze u školu. A s druge strane, to nije uplaćeno autoprevoznicima koji hoće štrajk. Mi moramo da nađemo svrsishodnije rješenje, kazao nam je gradonačelnik Fazlić.

“Gradonačelnik i većina u Gradskom vijeću nemaju ambicija ni vizije”, oglasio se SBB saopćenjem, u kojem su gradonačelniku spočitali još i to što je u kabinet imenovao predsjednika GS-a Edina Morankića. Uzvratio je SDP, nazvavši SBB običnim satelitom SDA.

– Ostavili ste dug prevoznicima veći od 80.000 KM, Džananu Musi ste kupili stan koji niste platili, uzeli tri luksuzna auta na kredit ne uplativši nijednu ratu i 600.000 KM neuplaćenih poreza, saopćeno je iz GO SDP-a Bihać.

Direktni okršaj SDP-a i SBB-a trenutno je podnošljiv, jer SBB se ne smatra odgovornim za navedeno, a SDP ne napada direktno SDA sa kojom bi sutra mogao praviti rekonstrukciju kantonalne Vlade.

/oslobodjenje.ba

Related posts