Održano Drugo zasjedanje Bihaćke Kreativne Republike

After party-em ”Udahni BKR na kojem su posjetitelje svojim izvedama zabavljali bihaćki funky band GMO (Goni Mala Odavde), te svojim interesantnim funky dj-ing setom jedan od trojice dj tria Aerodynamic Vibers-a, završeno ovogodišnje je Drugo zasjedanje Bihaćke Kreativne.

Konferenciju je svojim predavanjem ”Sve mi uzmi, ali kontakte NE!” otvorila Kristina Ercegović (agencija Zaokret i Business Cafe Zagreb) koja je govorila o bitnosti networkinga u poslovnom svijetu.

Potom su kreativni delegati imali priliku čuti iskustvo mlade Jovane Lea Simić (JDM d.o.o. Beograd), koja je zajedno sa Slobodanom Cobom Jovanovićem (Coba & Associates Beograd) i Kristinom Ercegović u prvom panelu ”KAKO MALI POSTAJU VELIKI?”, govorila o bitnosti angažiranja profesionalnih marketinških agencija prilikom izgradnje branda. Angažman agencije Coba & Associates je rezultirala premium brandom džemova Little Blue Pot, koji se danas prodaje na Američkom tržištu i čini ga najskupljim džemom na svijetu.

O brzoj i dinamičnoj content platformi projekta The Voice s jedne strane, te o Adidasovoj dugoročnoj digital strategiji za engagment korisnika u svom predavanju ”Klick, quik, slow: content koji se lajka!” govorila je Martina Kolaček (Agencija 404 Zagreb).

Kreativne delegate Bihaćke Kreativne Republike o svojim ”Destinacijskim identitetima” i radovima iz svog portofolija kroz predavanje je upoznao Vanja Cuculić (Studio Cuculić Zagreb). Vanja je govorio o svojim iskustvima u projektima kao što su ”Ogulin grad bajki”, te koliko je destinacijski identitet bitan za smijer u kojem određena destinacija želi ići.

Kako izgraditi moderni turistički identitet jedne države u svom predavanju ”Srbija kao brand” govorio je Slobodan Coba Jovanović (Coba & Associates).

Kolika je bitnost društvenih mreža u turizmu? Kako putem njih dovući turiste većik broj turista? Koje su to destinacije i šta je to što turisti traže? U svom predavanju prisutnima je govorio Ilija Brajković iz zagrebačke digitanle agencije Akcija.

Glavni panel ovogodišnje Bihaćke Kreativne Republike bio je ”Brandiranje u turizmu” u kojem su učešće uzeli Kristina Ercegović (Bussines cafe), dr. Božo Skoko (MPR Zagreb), Slobodan Coba Jovanović (Coba & Associates), Vanja Cuculić (Studio Cuculić) i Amarildo Mulić (Nacionalni park Una).

Muzej Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću i ovoga puta pohodio je zavidan broj privrednika iz regije, novinara, studenata, te mladih ljudi koji prvi put ulaze u posao.

Related posts