Odličan nastup bihaćkih karataša Aldina Mahmutovića i Nermana Fatkića

Proteklog vikenda održan je jedan od najvećih karataških turnira u Evropi “Venecija kup 2016”, na kojem je nastupilo preko 2.000 karataša.

Bosnu i Hercegovinu su na ovom turniru predstavljali karataši iz Bihaća i Mostara koji su odličnim nastupima, iako s manjim brojem takmičara od većine ostalih zemalja, te su s dva zlata, jednim srebrom i šest bronzanih medalja, našu zemlju pozicionirali na devetu poziciju u ukupnom poretku 26 zemalja svijeta.

Bihać su predstavljala četvorica karataša a dvojica su se uspjela okititi medaljom i to bronzanom medaljom Nerman Fatkić u kategoriji juniora -76 te najsjajnijom, zlatnom medaljom Aldin Mahmutović u U21 -84 kategoriji.

Mahmutoviću je ovo bio prvi nastup u novoj kategoriji za ovog mladog i perspektivnog karataša kojem predstoji izborno takmičenje na kojem se nada da će biti ponovo izabran u reprezentaciju BiH čiji je dugogodišnji član.

– Ovo mi je prvi nastup u novoj kategoriji i presretan sam uspjehom i osvajanjem zlatne medalje – rekao je Aldin za “Avaz”, dodavši da težinu njegovog rezultata najbolje oslikava podatak da je jedan od 5 protivnika koje je savladao na putu do zlatne medalje, kasnije osvojio najsjanije odličje u seniorskoj kategoriji.

KK Bihać je na kraju zauzeo 28 poziciju od ukupno 107 klubova koji su uzeli učešće na ovom turniru a budućnost kluba je sigurno sjajna sa ovako mladim i perspektivnim takmičarima.

Related posts