Objavljeni jezivi detalji ubistva koje je potreslo Hrvatsku

Hrvatska javnost još uvijek doznaje detalje o slučaju koji je potresao zemlju. Podsjetimo, u subotu popodne hicima iz vatrenog oružja Tin Šunjerga upucao je vlastite roditelje u Čistoj Velikoj kod Vodica.

Majku Silvanu ustrijelio je u potiljak u njenom Citroenu u polju 500 metara od kuće, a oca Marina, policajca, u garaži.

DORH je danas objavio nove detalje o cijelom slučaju, a objavu DORH-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku privedeni su jedan hrvatski državljanin (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teškog ubistva iz čl. 111. tač. 1. KZ/11 i dvojica hrvatskih državljana (1997. i 1999.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela iz čl. 302. st. 1. KZ/11. (28. 3. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. marta 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u porodičnoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere.

U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predijelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrijelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula.

Osnovano se sumnja da se potom uputio prema porodičnoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, sa udaljenost od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu prostrijelnu ranu glave i mozga od koje je otac preminuo na mjestu događaja”.

20-godišnjak nije prijavio ubojstvo

“Postoji osnovana sumnja da je drugookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. marta 2017. u Čistoj Velikoj, nakon što je bio prisutan i vidio da je prvookrivljenik usmrtio na prethodno opisani način svoju majku u automobilu marke Citroen Saxo, izašao iz vozila te otišao svojoj kući bez da je nadležnim tijelima prijavio počinjenje tog kaznenog djela iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora deset godina i teža.

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog toga što je istražni zatvor nužan radi neometnog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške”, navode iz DORH-a.

Related posts