Objavljen trailer za prvi video vodič kroz Sarajevo

“Sarajevo Guide” je objavio trailer za prvi video vodič za Sarajevo koji će omogućiti turistima i svim drugim zainteresiranim korisnicima da se upoznaju s historijom, kulturom, arhitekturom i običajima na jedan sasvim novi i jedinstven način uz mnogo emocija, legendi i priča.

Vodič će obuhvatati 20 ključnih turističkih lokacija u Sarajevu, a koji će biti dostupan u obliku mobilne aplikacije (Android i iOS). Radi se o seriji dokumentarno-igranih filmova izrađenih u vrhunskoj produkciji.

Trailer je ubrzo nakon objave postao veoma popularan na društvenim mrežama i dosad je pregledan više od 50.000 puta.

– Zainteresovanost javnosti za naš projekt nas je veoma obradovao, broj pregleda je nadmašio sva naša očekivanja – rekao je osnivač kompanije Sarajevo Guide Adis Salihefendić.

Sarajevo Guide je pobjednik Startup Challange-a 2016 koji je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Pored video vodiča, Sarajevo Guide ima već u ponudi audio vodič – Sarajevo Traveler Vol. 2 koji je dostupan korisnicima na Google Play, Amazon i iTunes i do sada su audio snimci preslušani više od 250.000 puta, saopćeno je iz Sarajevo Guidea.

Related posts